FINNSNES: Bakgrunnenfor at saken torsdag var oppe til evaluering i kommunestyret er at etulovlig vedtak ble gjort da åremålet til rådmann MargretheHagerupsen ble forlenga mens Martin Ness satt i ordførerstolen.

Ifølgesikre kilder innenfor kommunestyrets fire vegger var debatten rundtåremålforlengelsen av rådmannen torsdag kveld, lang, krass og tydelig.

Vedtaket ble fattet med 25 mot seks stemmer etter skriftlig avstemming.

- Glad for å ikke stå alene

Gunnar Johnsen (lenviklista) er ikkeoverrasket.

- Jeg vet ikke hvem de fem andre somstemte mot er siden det var en skriftlig avstemming hvor ingen skrevnavn eller parti, forteller han sent torsdag kveld.

Les også: - Dette er ren ondskap

Ifølge Johnsen var ikke stemninga isalen spesiell på noe vis. Alt foregikk ifølge han på en rolig ogforsvarlig måte.

- Begge ordførerne beklaget også atde hadde gjort den formelle feilen, og det var bra, understreker han.

Han er på ingen måte skuffet overrådmannens åremålsforlengelse. Han er derimot glad for at han ikkeble stående alene i å stemme mot vedtaket.

- Dette var et kort kommunestyremøte iforhold til de andre, forteller han.

- Det stikk motsatte

Det politiske klimaet var ifølge hanogså nevnt. Johnsen forteller at Folkebladet fikk en del pepper forå dra opp motsetningsforholdene i saken.

- Det ble tatt opp at Folkebladet ikkeer med på å skape et bedre klima i kommunen, men at avisen egentliggjør det stikk motsatte, forteller han.

Les også: - Ville meldt min oppsigelse i dag

Ifølge andre kilder ble klimadebattenretta mot Lenvik kommunes store problem når det kommer tiloppførselen overfor andre medmennesker.

- Glad for at det er over

Rådmann Margrethe Hagerupsen fortellertorsdag kveld at hun satt på kontoret mens debatten og vedtaketforegikk.

Les også: - Jeg har det forferdelig tungt

- Dette gikk som forventet, derav ingenjubel. Champagneflaska blir derfor ikke spretta i kveld. Misforståmeg rett, det har vært og er tøft å stå i dette og jeg er gladfor at det er over. Jeg velger å forholde meg helt rolig overfordette, forteller hun.

(Folkebladet.no)

Lenviklistas Gunnar Johnsen (til høyre) er glad for at han ikke var alene om å stemme mot forlenginga av rådmannens åremål. Foto: Trond Sandnes