FINNSNES: Helt sjef-prisen etterlyser nå arbeidsom ungdom i Troms som motbeviser fordommene. På én uke har juryen som består av fem fjes, blant annet Simen Staalnacke, etablereren av Moods of Norway, mottatt 150 forslag til kandidater, men få av disse kommer fra Troms.

- Målet er å løfte frem ungdom som ønsker å bidra i arbeidslivet og ta lederansvar. Vi har mottatt mange gode nominasjoner men savner kandidater fra Troms, sier tidligere NHO-president og juryleder i Helt sjef, Leif Frode Onarheim.

Vinneren kåres i Oslo i juni, der arbeids- og sosialminister Robert Eriksson også deltar.

Ungdomsmagasinet Spirit, restaurantkjeden McDonald’s og fagorganisasjonen Lederne står bak prisen.

Bare fem fra Troms

Nesten halvparten av de nominerte kandidatene kommer fra Østlandet og flest er fra Oslo. Fra Troms er det kun nominert fem kandidater.

- Vi ønsker å øke interessen for lederskap blant unge basert på norske verdier og oppfordrer folk i Troms til å nominere ungdom de kjenner, sier Jan Olav Brekke, forbundsleder i Lederne.

I Helt sjef-juryen sitter tidligere NHO-president Leif Frode Onarheim, Paralympics-utøver Birgit Skarstein, motegründer Simen Staalnacke og Christina Nergaard i JobbUnder18

Skeptiske i nord

Det er befolkningen nord i landet som er mest skeptisk til dagens ungdom. 45 prosent mener ungdom i dag er latere enn før. Det er 6 prosent over landsgjennomsnittet og 8 prosent over Oslo, som er mest positive til dagens unge. Initiativtakerne bak Helt sjef tror ungdom er bedre enn sitt rykte.

- I fjor mottok Helt sjef-prisen 400 nominasjoner på arbeidsomme ledertalenter, 8 av disse var fra Troms. Vår erfaring er at norsk ungdom jobber hardt, sier Margaret Brusletto, kommunikasjons- og personaldirektør i McDonald’s.

Trenger ikke dress og slips

Vinneren av Helt sjef får 10.000 kroner, egen ledercoach og en inspirasjonsreise.

- Fokuset er på «vanlig» ungdom. Man trenger ikke mastergrad, dress og slips for å vinne. Det holder å ha guts og vise initiativ, sier Christina Fraas, prosjektansvarlig i ungdomsmagasinet Spirit.

(Folkebladet.no)

Årets Helt Sjef-jury (f.v) Juryleder Leif Frode Onarheim, Alf Inge Stiansen, Simen Staalnacke, Christina Nergaard og foran Birgit Skarstein. Foto: Nils F. Wisløff