FINNFJORDBOTN: Alarmen gikk ved 03-tida natt til søndag. Da oppdaget en nabo røyk fra huset i Skogenveien i Finnfjordbotn, ikke langt fra Mix-kiosken. Politiet fikk melding via 110-sentralen, og var på stedet klokka 03.15. Politibetjentene forsøkte å ta seg inn i huset for å sjekke om det var folk der, men de ble hindret av mye røyk.

Alle nødetater rykket ut - også Sivilforsvaret. De ble tilkalt for å hjelpe til med å lokalisere vatn og for å ta seg av etterslukking. På grunn av is og snø var det et problem å finne fram til kummene.

Ved 04-tida var det gamle trehuset i ferd med å bli fullstendig overtent. Da kunne brannmester Erik Jensen opplyse at det ikke sto til å berge.

Ennå ved 05-tida visste ikke politiet om det var folk inne i den brennende bygninga.

Huseieren bortreist

- Først klokka 07.15 fikk vi bekreftet at huseieren var bortreist. Via bekjente av mannen fikk vi opplyst om at han trolig var reist utenlands, opplyser operasjonsleder Roy-Tore Meyer i Troms politidistrikt til folkebladet.no.

Folkebladet.no har snakket med en slektning av huseieren som bekrefter at han reiste utenlands enten fredag eller lørdag. Han skal være borte til 10. mai.

- Vi har ikke fått tak i han, så det kan godt hende at ennå ikke vet at huset hans har brent ned, sier slektningen.

Etterforsker mandag

Politiet vet ennå ingen ting om brannårsaken.

- Vi har forlatt stedet og sperret av området. Så snart branntomta er avkjølt, vil vi ta opp etterforskninga på mandag, sier Meyer.

I morgentimene søndag driver Sivilforsvaret på med etterslukking ved hjelp av eget utstyr.

- Da det ikke var synlige flammer lenger, overtok vi med etterslukking slik at brannvesenet kunne gå tilbake til normal beredskap. Vi har åtte mann i tomta og vil gå skiftordning utover dagen til det ikke er behov for oss lenger, sier leder av Sivilforsvaret i Lenvik, Ralph Simonsen til folkebladet.no.

(Folkebladet.no)

Brannen ble oppdaget klokka 0300 natt til søndag. En time etter, da dette bildet ble tatt, var huset i ferd med å bli overtent. Foto: Vidar Bjørkli
Bolighuset sto ikke til å berge. Foto: Vidar Bjørkli