FOSBAKKEN: melder en fornøyd ordfører i Lavangen Erling Bratsberg.

– Vi håper å kunne gå i gang før fellesferien med en utvidelse av vegkrysset når anbudsrunden snart er ferdig. Går alt som det skal vil vi kunne ferdigstille jobben i løpet av barmarksesongen, sier planprosessleder Elin Holte Utnes ved Statens vegvesen region  Midte Hålogaland.

Hindre ulykker

Utne sier til Folkebladet ar vegen kommer til å utvides i bredden slik at trafikk sørfra kan passere biler som venter på å svinge av til fylkesvei 84 mot Tennevoll.

- Dermed kan trafikk på tur nordover passere på høyresiden og man kan unngår en tragisk ulykke som den vinteren 2012 da tre mennesker døde i en frontkollisjon her, forteller Utnes. Det blir ingen fysisk adskillelse med ei trafikkøy i mot møtende trafikk. Ulykkesgruppa i Statens vegvesen pekte i en rapport på at krysset burde utbedres for å hindre flere ulykker.

Flere tiltak

I forbindelse med utvidelse av vegen, vil en avkjørsel stenges og en busslomme flyttes midlertidig noe lengre sørover.  Forbikjøring vil bli forbudt på hele strekningen.

– I handlingsplanen for 2014 til 2017 ønsker vi å få til et permanent kollektivknutepunkt på Fossbakken. Det krever en reguleringsplan og tar noe mer tid, men i 2017 håper vi at nye busslommer er på plass. Kostnadene for strakstiltakene anslår Utnes til å ligge på om lag to millioner kroner.

– Ja, vi er fornøyde med at vegvesenet har tatt tak etter at vi tok opp saken om en utbedring av trafikksituasjonen på Fossbakken, sier ordfører Erling Bratsberg som har frontet folkekravet om en bedre trafikksikkerhet på Fossbakken.

Mistet livet

I januar 2012 mistet tre personer livet i en frontkollisjon i krysset mellom fylkesvei 84 og E6.

Det ble senere fastslått at ulykkesbilen på tur nordover måtte bremse opp da biler foran skulle svinge av til fylkesvei 84 og Tennevoll. Bilen skar ut og havnet i fronten på en møtende lastebil.

I etterkant av ulykka uttalte flere av beboerne i nærheten av ulykkesstedet at de bevtinet nestenulykker nærmest daglig. Mange har også uttrykt bekymring over det som beskrives som hard kjøring på strektninga.

(Folkebladet.no)

Utvider: E6 kommer til å bli utvidet ved krysset til fylkesvei 84 mot Tennevoll. Foto: Ulf Antonsen