SETERMOEN: Svein Brandsegg og øvrige naboer er oppgitt over vanntilbudet Bardu kommune tilbyr.

I fem år har Brandsegg og øvrige beboere i Nedre Bardu slitt med for mye kalk i vannet. Dette medfører til at varmekolbene i varmtvannsberederne , vannkokere, kaffetraktere og dyre kaffemaskiner blir ødelagt.

-Det er kostbart og arbeidsomt å ha det slik, forteller pensjonisten.

Store utgifter

Han er selv en nevenyttig kar, og kan reparere enkelte ting selv, men han er ikke bare oppgitt og frustrert på egne vegne.

- Hva med eldre mennesker, som ikke kan ordne ting selv, men må leie inn rørleggere for flere tusen kroner hvert år? spør han oppgitt.

Han mener noen av naboene må ha utgifter fra fem til ti tusen kroner ekstra i året, på grunn av all kalken som ødelegger utstyret.

Bare de siste tre årene har og kona vært nødt til å kjøpe inn og montere nye vannkraner, fordi pakningene innen kort tid blir ødelagt. Det hjelper kun å rense pakninger og gjenger en to-tre ganger med spesialvaskemiddel, før de er helt ødelagt.

- Grått og stygt

Alt av vasker, dusjer og badekar blir grå og stygg etter kun å ha vært i bruk et par ganger.

- Jeg har ikke skuldre eller armer til å holde det rent lenger, forteller en oppgitt Kirsti Brandsegg.

- Vi betaler jo vannavgift til kommunen, men får ekstra kostnader med å bruke vannet, i tillegg har vi nå også fått eiendomsskatt, sier det oppgitte ekteparet.

- Arrogant kommune

Både Dørum og Brandsegg har snakket med flere naboer, og de sier at de har inntrykk av at Bardu Kommune er arrogant og ikke gjør så mye for å løse problemet.

- Vi er blitt lovd ny vannledning hit til Nedre Bardu i flere år, men vi tror ikke på det lenger, avslutter Svein Brandsegg.

Ny vannledning

- Vi kjenner til problemstillingen innbyggerne i Nedre Bardu har, forteller oppsynsmann Harald Fosslund.

Kommunen har hatt flere henvendelser og de forstår frustrasjonen innbyggerne har i forhold til merutgiftene all kalken påfører de.

- Det er naturligvis ikke gøy å måtte kjøpe ny kaffetrakter annethvert år, medgir enhetsleder Johanne Solli.

- Hva med de merkostnadene innbyggerne har hatt til nå, i tillegg til vannavgiften de betaler?- Det er ikke satt inn noen ekstraordinære tiltak, men nå er vi i planlegging av ny vannledning til Nedre Bardu, forteller Sindre Dahle.

Bardu kommune mener de ikke er dyr i forhold til vannavgiften i andre kommuner.

(Folkebladet.no)

- Kaffetrakteren vi kjøpte til jul, måtte jeg bare kaste ut i går, forteller en oppgitt beboer i Nedre Bardu. Foto: Monica Olaisen