FINNSNES: Etter at ansettelsesforholdet til rådmann Margrethe Hagerupsen har blitt debattert blant flere av Lenviks politikere, velger hun nå å stille spørsmål ved Gunnar Johnsens egentlige agenda.

I en mail-korrespondanse Folkebladet har fått tilgang til, fremkommer det at Gunnar Johnsen allerede så tidlig som desember 2012 var klar over feil rundt forlenginga av Hagerupsens åremål.

- Jeg er i dag blitt oppringt av Jan Peder Andreassen, avdelingsdirektør hos Fylkesmannen i Troms. Han opplyser at du har ringt fylkesmannen for å diskutere mitt arbeidsforhold i Lenvik kommune. Jeg er også kjent med at du har krevd innsyn i min arbeidsavtale med Lenvik kommune, og at du har fått denne, skrev Hagerupsen 17. desember i 2012 til Johnsen.

Ifølge henne er årsaken til at Johnsen tar saken opp nå at han la den bort da han måtte møte henne i retten for ærekrenkelse - noe han ikke gjorde. Saken endte med forlik.

- Trakassering

Ifølge henne har Johnsen nærmest trakassert henne siden 2009.

- Jeg forstod ikke motivet hans da, og jeg gjør det heller ikke nå. Hvorfor går han disse veiene? Spør hun.

Hagerupsen understreker at dette er en personalsak.

- Han har allerede konstatert hva han skal stemme ved neste kommunestyremøte. Hva slags oppførsel er det? Han er min sjef, forteller hun og legger til at hun blir psykologisk trakassert av det som verseres fra hans side.

Rådmannen understreker at alle er mennesker og alle gjør feil.

- Man skal ikke akseptere det, men feil gjør et menneske uansett. Han bestiller innsynskrav i store mengder for å finne feil i kommunen, sier hun.

LES OGSÅ: Dette er ren ondskap

- Ondskap

Hagerupsen reagerer sterkt på Johnsens svar i 2012 da han skrev at han selvsagt ikke ville svare på E-posten hennes fordi hun ifølge han ikke fortjente det.

- I slutten av brevet ønsker han meg god jul. Det er ondskap, understreker Hagerupsen.

I dag har rådmannen det ikke særdeles bra. Hun beskriver hverdagen sin som et rent helvete hvor både familien og barna hennes blir påvirket av debatten.

- Jeg har det tungt. Det er forferdelig. Jeg skal lede en stor organisasjon med om lag 2.000 ansatte, og ifølge Johnsen er det han gjør ikke ondskap, men redelighet, sier Hagerupsen.

- Han må takke Gud for helsa hver kveld før han legger seg, fordi det skal god helse til for å bære så mye ondskap, legger hun videre til.

- Fortjente ikke svar

Fem dager etter rådmannen skrev mail til Johnsen, skrev Lenviklista-politikeren følgende:

- Jeg hadde selvsagt ikke tenkt å svare på E-posten du sendte for fem dager siden, fordi jeg ikke syntes den fortjente noe svar.

Johnsen understreker at han ikke er ute etter å ta noen som helst. Han vil kun at kommunen skal følge de lover og regler som er.

- Det er det som er grunnlaget. Så enkelt er det. Jeg ønsker av hele mitt hjerte at det skal gå godt med alle i kommunen, forteller han.

Han fastslår at han har like mye dokumentasjon på hennes ulovlige ansettelse nå, som han hadde i 2012.

LES OGSÅ: - Ville meldt min oppsigelse nå

Avviser

­ - Dette er en personalsak. Du er hennes sjef. Er dette riktig vei å gå?

­ - Jeg vil at ting skal være rett. Jeg vil vite om hun er ansatt som rådmann på riktig måte eller ikke, sier han.

Rådmannen beskriver dette som psykologisk trakassering over en lengre periode. Det avviser Johnsen

- Jeg trodde hun var en oppegående rådmann og sjekket vedtakene som blir gjort i kommunen. Det er hennes plikt. Hvis hun hadde gjort jobben sin, hadde ikke dette skjedd, forteller han.

Til slutt i E-posten skriver Johnsen følgende:

- Da er jeg klar for å ønske dere alle en riktig god jul.

På spørsmål vedrørende Hagerupsens kommentar der Johnsen må be til Gud hver kveld før han legger seg, svarer han at han ikke er ondskapsfull.

- Det eneste jeg vil vite er om hun er riktig ansatt eller ikke.

Folkebladet har valgt å stenge kommentarfeltet i denne saka på grunn av upassende kommentarer.

(Folkebladet.no)