HAMN: Per i dag er det ikke noen søkesider man kan ty til for å greit og enkelt geleides til Hamn i Senja. Resultatet er at mange besøkende til reiselivsbedriften i Berg kommune havner på villspor.

Det opplyser Kari Anne Fredriksen, som er markedsansvarlig for Senja Reiseliv AS.

– Vi opplever stadig vekk at gjester ikke finner frem. Mange følger postadressen vår, og da havner de på Skaland. Også på online-kart er det ikke mulig å finne Hamn i Senja fordi det ikke er registrert hos Kartverket, forteller Fredriksen.

– Har dere fått tilbakemeldinger fra gjester som har vært på villspor?

– Ja, vi har jo folk som ringer fra Skaland og lurer på hvor vi er, og så er det selvfølgelig gjester som kommer seinere til oss enn forventet.

Reiselivsselskapet har selv vært i kontakt med Kartverket og fått opplyst at det skal være en enkel sak å få Hamn i Senja plassert på kartet.

– Men det er kommunen som må gi innspillet til Kartverket, poengterer Fredriksen.

Viktig før sesongstart

Hamn i Senja tok kontakt med Berg kommune i 2011 for å få ordnet opp i forholdet. Ettersom stedet ennå ikke er ”plassert på kartet” har Fredriksen atter en gang henvendt seg til kommunen. Her ber hun kommunen om hjelp til å få ordnet opp i kartforvirringa før turistsesongen starter.

– I dag er alle online, så vi må få ordnet dette slik at spesielt utenlande gjester – men også norske – finner frem, understreker Fredriksen.

Leder for plan og utvikling i Berg kommune, Wenche Pedersen opplyser at de allerede er igang med saken – og egentlig har vært det helt siden 2011.

– Vi sendte en henvendelse til Kartverket allerede i 2011 og ba om at Hamn i Senja skulle brukes som betegnelse, men vi fikk ikke noe svar, forteller Pedersen.

En grei sak

Nå har Pedersen for andre gang purret på saken til Kartverket.

– Det har stoppet litt opp der hos Kartverket, men får vi ikke noe svar denne gangen kommer jeg til å følge saken opp over telefon. Berg kommune er absolutt positive til å gjøre det vi kan for å få dette i ordne, og slik jeg har forstått så er det heller ikke en vanskelig sak å få på plass, sier Pedersen.

(Folkebladet.no)