BRØSTADBOTN: Foreningene går sammen om prosjektet i forbindelse med Lions Norges årlige Tulipanaksjonen 25. og 26. april. Lions Club Dyrøy gir motorklubben 15.000 kroner til en ny bil. Motytelsen fra klubben er hjelp under innsamlingsaksjonen til helga.

Innkjøp av bil

Avtalen går ut på at det kjøpes inn en bilcrossbil som skal kunne disponeres av unge personer som har eller har hatt rusproblemer eller andre problemer som gjør at de har spesielle behov.

- Midlene fra Lions er jo øremerket unge med rus, narkotikaproblemer eller andre problemer som at de har vært utsatt for mobbing, vold eller overgrep. Derfor mener vi dette er et fint tiltak. Jeg tror nok det kan være lettere for noen å komme inn i et motormiljø sammenlignet med for eksempel idrettsmiljøer. Samtidig får vi jo hjelp tilbake i helga fra klubben. Vi mener dette er en god ordning, sier leder Odd Sørensen i Lions Club Dyrøy.

Stor klubb

Motorklubben i Dyrøy har 59 medlemmer og er stor i forhold til folketallet. Det har vært så mange som 25-35 aktive kjørere i klubben. I tillegg til bilcrossbane har de bane for kjøring med gokart på Evertsmoen. For noen år siden kjøpte foreningen inn flere gokart fra Kina.

- Klubben fungerer godt. Men så har det vært 26 år med dugnadsarbeid for å få det til, sier sekretær Leif-Hermod Jensen i klubben.

Gode effekter

- Bakgrunnen for saken er at vi har erfaring med å gi de med spesielle behov et tilbud om å ta del i klubbens aktiviteter. Og det har skjedd med et godt resultat. De var med på flere aktiviteter og fikk også låne en bilcrossbil. De ble tatt godt i mot og kom fint inn i miljøet. Jeg tror det er viktig å våge å tenke litt utradisjonelt , sier Jensen.

- Vi så gode effekter av dette og ønsker derfor å fortsette. Jeg vil også påstå at vi har et godt samhold og gode holdinger i miljøet. Og her lærer en også å tape og vinne med verdighet. Derfor er vi veldig godt fornøyd med denne støtten fra Lions, sier Jensen.

Lions Club Dyrøy har tidligere støttet klubben med 25.000 kroner. Støtten betyr at klubben vil få tre biler som kan brukes til formålet.

- Vi mener også det er positivt og interessant at to frivillige foreninger samarbeider og stiller opp på denne måten, sier Jensen.

(Folkebladet.no)