TRANØY: For å kunne motta en slik pris, må en ifølge Tine levere feilfri, frisk og trygg melk av ypperste kvalitet hver eneste dag i 15 år.

- Vi fikk beskjeden for noen måneder siden, og var egentlig klar over at hvis vi leverte godkjent melk i slutten av 2013, ville vi klare det, forteller en stolt herr Johnsen.

Respekt for kua

Bak prestasjonen ligger det ifølge Tine en dyktighet og et nitidig arbeid med respekt for kua og yrket.

- Man må ha grunn for å være stolt siden vi klarte det. Det er ikke alle som får det til, forteller han videre.

Tidligere har paret fra Tranøy blitt overrakt en blankett for å ha levert elitemelk i 20 år.

- Hva er hemmeligheten?

- Man må følge veldig godt med på det man holder på med. Det tas melkeprøver hver tredje dag gjennom hele året, forteller han og legger til at det ikke er noe spesielt med kyrne i Tranøy, men at en må oppdage den dårlige melka tidlig i prosessen.

Feirer prisen

Paret er i Oslo og feirer at de fikk prisen.

- Nå er vi utenfor Operaen og skal videre på bytur etterpå. I kveld drar vi hjem til Tranøy igjen, forteller han.

- Hva er den neste prisen dere mottar?

- Vi har faktisk oppnådd alle de prisene som Tine utdeler, humrer han.

Tone og Ragnar kjøpte gård og startet med sau. Men etter noen år «tok de overgang» til melkeproduksjon og har drevet melkebruk siden 1986 da en ny melkefjøs var klar til bruk.

Ekspanderer

Planene fremover for Johnsen er kanskje å bygge ut den 800 store dekar-gården med noen hundre dekar til.

- Vi må nok opp i 1.000 dekar for å kunne realisere et helt nytt driftsbygg med melkeroboter, forteller han.

I dag holder gården til familien Johnsen over 30 kyr hvor 26 er melkende.

(Folkebladet.no)