FINNSNES: Det forteller tidligere ordfører i Lenvik kommune, Martin Ness, etter at Gunnar Johnsen ved Leniklista gikk ut og refsa hans forlengelse av rådmannens åremål.

- Det er trasig at noen skal bruke media som en førsteinstans for å avdekke en feil. Når jeg fikk høre dette, beklaget jeg det med en gang, forteller Ness.

Kynisk

Den tidligere ordføreren legger så til at Johnsens oppførsel føres i rekken av tidligere utspill fra hans side.

- Johnsen skal være kynisk i alle sammenhenger. Det han skulle gjort var å gå direkte til kontrollutvalget. Støyen han medfører hører ikke hjemme noen steder, fastslår Ness.

Saken om forlengelse av rådmannens åremål var oppe til diskusjon i formannskapet i 2011, og ifølge Ness var formannskapet det en enstemmig affære.

- Folkebladet omtalte saken i en detaljert artikkel den gang, og der fremkom det at dette var ei sak som gikk med full åpenhet fra vår side. Det har skjedd en formell glipp, forteller Ness.

Storm i vannglass

Han understreker så at lønnsfastsettelsen og åremålstilleggene blir behandlet hvert år, og det økonomiske vedtaket vedrørende rådmannen, har blitt behandlet riktig.

- Demokratiet tilsier at rådmannen har hatt full tillit fra kommunestyret i alle år. Gunnar Johnsen må bare innfinne seg i det. Opprøret er en strategi fra hans side som ødela påska for flere personer, forklarer Ness.

Den tidligere ordføreren har før havnet i klammeri med Johnsen. Han beskriver lenviklista-politikeren som en person som vil ødelegge en kommune isteden for å bygge den opp.

Formalfeil

- Det fremkom fra Johnsens side at flere i kommunestyret hadde vært klar over dette i en lengre periode. Hvorfor var det ingen som fremkom med den informasjonen da? Spør Ness og legger til at nåværende ordfører, Geir-Inge Sivertsen (H) tar opp saka til neste kommunestyremøte i mai.

- Det er gjort en formalfeil. Det er jeg den første til å beklage. Det var mitt ansvar. Nå får Johnsen mulighet til å stemme, og jeg håper at hans sanne jeg kommer til overflaten, sier Ness.

LES OGSÅ: - Ville meldt min oppsigelse nå

Opprørt

Både Ness, nåværende ordfører og rådmannen har ifølge Ness ikke reflektert over glippen før nå. I så måte tror han at rådmannen har det tungt.

- Man blir opprørt av dette. En slik refs rett før påskehøytida er nok ikke det man ønsker seg aller mest. Jeg har full forståelse for at dette går inn på henne, sier Ness.

Han refererer til ordene Johnsen tidligere har brukt på talerstolen:

- Dette er ren ondskap. På kommunestyremøtet vil det bli lagt frem ei sak i forhold til kontrakten hennes. Jeg tør ikke tippe på hva utfallet blir, men slik som Johnsen signaliserer, stemmer han nok mot hennes ansettelse, selv om halve perioden har gått, avslutter Ness.

Feier under matta

Gunnar Johnsen fnyser til Ness og forteller at de ryktene som slirte rundt en stund, var sanne.

- Jeg er ikke ondskapsfull, men jeg vil at kommunen skal følge lover og regler. Vi kan ikke ha det slik at et fåtall personer rundt rådmannen skal bestemme i kommunen. Det finner jeg meg ikke i, fastslår Johnsen.

(Folkebladet.no)

- Jeg er ikke ondskapsfull, men jeg vil at kommunen skal følge lover og regler, forteller Gunnar Johnsen. Foto: Stian Andre Lund