TENNEVOLL: Folkebladet har tidligere omtalt Hansen, som leder for Nordens største selskap for luftambulansetjenester, Scandinavian Air Ambuklace (SAA). Da opplyste han at selskapet ville ekspandere til Norge og Evenes.

Fusjon

- Det er naturlig at vi lukter på det norske markedet som er meget godt på organisert på slike tjenester, sa Hansen til Folkebladet i mars.

I månedsskiftet mars/april ble det kjent at SAA fusjonerer med det londonbaserte Avincis Group, skriver Nordlys.

Selskapet er et av verdens ledende tilbydere av kvalifiserte lufttransporttjenester, og overtar 84,6 prosent av selskapet til 57-åringen fra Lavangen.

Hansen var tidligere med i selskapet Lufttransport og Heliflyg, og har etterhvert gjort svenske av seg og har erfaring fra helikopterdrift siden tidlig på 90-tallet. Hansen etablerte den svenske delen av Scandinavian Air Ambulance i 2001.

Fly og helikopter

Per i dag har konsernet seks av syv helikopterbaser, samt fire flybaser i Sverige. I Finland har SAA nylig fått kontrakter med tre av seks baser med hovedvekt på de nordlige deler av landet samt en base av tre i Danmark.

- Vi har offensive planer om å videreutvikle selskapet, og da må vi ha mer muskler. Dermed blir det naturlig at det kommer inn nye profesjonelle eiere med god kunnskap til bransjen, og som kan bidra med mer penger, sier Hansen til Nordlys.

Fusjonen nå er et ledd i selskapets planer for det norske markedet, der både helikopter- og flykontrakter skal ut på anbud neste år.

– Gir full gass

- Nå gir vi full gass, og sikter oss mot 12 helikopterbaser, ti flybaser, og mest sannsynlig en jetmaskinkontrakt. De langsiktige planene gjør oss veldig gira, sier Hansen.

Han sier til avisa at han vil reinvistere det meste av utbytte etter salget tilbake i selskapet.

Inkludert nettogjeld ble SAA vurdert til å være verdt 707 millioner svenske kroner. Avincis Group måtte betale 206 millioner svenske kroner for investeringen. Det blir rundt 180 millioner norske kroner.

- Jeg reinvisterer fordi jeg tror på planene våre, og er veldig fornøyd med salget. Nå går vi fra eiere som har hatt lite kunnskaper om bransjen til dem som kan bransjen 100 prosent, sier Hansen.

(Folkebladet.no)

Direktør i Scandinavian Air Ambulance, Henry Hansen fra Lavangen. Foto: Privat
Helikopter. Dette er helikoptertypen Scandinavian Air Ambulance bruker. Foto: SAA