TENNEVOLL: Det er hun som handterer personalsaker i Lavangen kommune. I tillegg til de allerede nevnte femti søknadene, estimerer hun forsiktig opp i mot tretti sommerjobber.

Totalt blir det rundt 80 søknader om jobb i en av de minste kommunene i fylket, og med om lag 1.000 innbyggere.

Seks stillinger

Nylig vedtok kommunen å ta i mot opp til  45 flyktninger i den kommende treårsperioden. Dermed må de nå søke etter en flyktningekoordinator.

Her kom det inn hele 22 søknader, fordi det kreves en relativt vid kompetanse til stillingen. I stillingsannonsen etterspørres det blant annet folk med minimum 3-årig høgskole eller universitet og passende arbeidserfaring, ifølge Hammer.

Rektor

Øvrige stillinger der fristen er gått ut er helsfagarbeider med 16 søkere, og helsesekretær med fire søkere. Til rektorstillingen er det tre søkere.

I tillegg søkes det etter sykepleier og vikarlege for ett år, der fristen ennå ikke er gått ut.

Totalt 49 søker til seks stillinger som handteres på vårparten.

Sommerjobber for skoleungdom håndteres ute på avdelingene, men koordineres av Hammer.

Ansatt i mai

– Det er populært å søke jobb i Lavangen?

– Vi er veldig godt fornøyd med søkermassen, og selvsagt er det gledelig. Det er mange kompetente søkere i bunkene. Jeg håper dette betyr at vi har markedsført kommunen på en god måte, og at det er derfor at så mange ønsker å jobbe her, sier Ingrid Hammer.

Når ansettelseutvalget setter i gang prosessen med å tilsette folk nå etter påske håper hun å ha tilsatt folk i stillingene i løpet av mai.

(Folkebladet.no)