FINNSNES: Bjørkli er opprinnelig fra Senjahopen og jobber som billakkerer i Steinkjer.

I ettermiddag fikk han bakoversveis da han stakk av med en vinnerpris innenfor kategorien «Bilsport Classic» på Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping.

– Det hadde jeg ikke sett for meg. Siden det var såpass høy standard på de andre bilene, kom det på meg som jula kom på kjerringa. Jeg hadde ikke sett det for meg, forteller en kry Bjørkli og understreker at det var utrulig stort å få gå frem å motta prisen.

Bilentusiasten har brukt om lag 3.000 arbeidstimer og tre hele år på bilen. Han ønsker uansett ikke å spekulere i hvor mye penger han har lagt ned på hjertebarnet.

– Det er en lidenskap. Jeg er og har alltid hatt en forkjærlighet for biler. Derfor ble lakkering av biler valget i mitt voksne liv, forteller han.

Fikk igjen for strevet

Det var første gangen at Bjørkli deltok på det som trolig også er Europas største bilmesse. Eventyret starta da bilsport i Sverige ble tipset om bilen og ville gjøre en eksklusiv reportasje.

– Da de ga ut saken, tipset de samtidig motorshowet i Jönköping. Bilen er helt ukjent for folk utenfor Trondheim-området, og derfor er nok spesielt interesserte så nysgjerrige. Det var veldig stort for meg, forteller han.

– Det er et utrolig stort treff med likesinnede entusiaster. Jeg føler at jeg har nådd ganske langt da jeg fikk invitasjonen, legger han til.

SE BILDESPESIAL HER!

Trekkplaster

Forden til Bjørkli er totalt ombygd når det kommer til karosseriet. Bilen er ifølge han et trekkplaster med høy standard. Selv bruker han den kun om sommeren i godt vær.

– Den er ikke egnet som helårsbil. Kjøreegenskapene er såpass ekstreme at det ikke ville vært helt heldig. Det er veldig mye motorkraft i bilen, men den er godkjent og lovlig på veien, understreker han.

Bilene på messa blir stilt ut slik at interesserte kan ta en nærmere titt. Bjørkli blir også inspirert av andre biler, og det er ifølge han mye å se på for folk som brenner for biler.

– På slike store treff føler man seg dog ganske liten. Det har ikke riktig gått opp for meg ennå hva som har skjedd. Dette er faktisk veldig, veldig stort, forteller han.

Videre har han mottatt interesse fra Gatebil i Oslo og et Bilshow i Trondheim Spektrum.

- Jeg har flere jern i ilden, og flere prosjekt på vent. Jeg kommer nok ikke til å bygge mer på denne bilen, forteller Bjørkli avslutningsvis.

(Folkebladet.no)

Populær: Bilen til Bjørkli får mye oppmerksomhet. Ifølge han er det kun en sommerbil som han ikke tenker å bygge videre på. Foto: Privat