FINNSNES: Det sier Gunnar Johnsen, politiker i Lenviklista til Nordlys, som reagerer sterkt på at tidligere ordfører, Martin Ness, brøt loven da han forlenga åremålet til rådmann, Margrethe Hagerupsen.

Johnsen ble valgt inn i kommunestyret høsten 2011, og begynte å stille spørsmål rundt arbeidskontrakten til rådmannen i vinter.

Ulovlig

I kommuneloven er det nedskrevet at det kun er kommunestyret som får ansette rådmenn i norske kommuner.

Den loven ble således ikke fulgt da Hagerupsen i 2011 fikk forlenget rådmannkontrakten med seks nye år fra 2012.

Det reagerer nå Johnsen sterkt på.

- Når det ikke kommer frem til verken formannskap eller kommunestyre at det er gjort et politisk vedtak, så er det holdt skjult. Det går ikke an å glemme av sånt - både rådmann og ordfører vet meget godt at det er kommunestyret som ansetter rådmannen, sier Johnsen til Nordlys.

Vedtak mangler

Nåværende ordfører, Geir-Inge Sivertsen (H), forsvarer i så måte Ness handling med at det dessverre er gjort en formell glipp i forbindelse med at formannskapet på vinteren behandlet spørsmålet.

- Det mangler et vedtak fra kommunestyret som stadfester dette, sier Sivertsen og legger til at saken vil komme opp som en personalsak på neste kommunestyremøte i mai.

Ordføreren raser

Lenvikpolitikeren, Johnsen, stikker ikke under stol at han vil ha en annen person i rådmannstolen, noe Sivertsen igjen reagerer på.

- Rådmannen ansetter ikke seg selv. Dette er en sak som ufortjent blir kritisert til rådmannen, og som kommer på toppen av andre angrep. I kommunestyremøtet vil vi få formalvedtaket på plass som skulle vært gjort for tre år siden, understreker Sivertsen overfor Nordlys.

Geir Inge Sivertsen Foto: Stian Andre Lund