FINNSNES: Folkebladet er en av cirka åtte aviser i Norge som kommer ut påskeaften, og en av veldig få som kommer ut med fersk nyhetsavis.

Ikke «hermetikk»

For mens riksavisene VG, Dagbladet og Aftenposten kommer ut med aviser produsert lenge før påske, er det aller meste av Folkebladets påskeaften-avis produsert på langfredag.

- Siden Nordlys og iTromsø også kommer ut denne dagen, er det mulig også for Folkebladet å bli trykket og distribuert på denne spesielle dagen, forteller sjefredaktør Steinulf Henriksen.

I 14 år har Folkebladet kommer ut også denne dagen midt i påska. Til vanlig trykkes Folkebladet hos Polaris Trykk i Harstad.

Avisfri

– Det er mange dager uten nyheter på papir, og de som vil ha skrevne nyheter på papir, skal få det også denne dagen, sier Henriksen.

Tradisjonelt har påskeaften vært den eneste avisfrie dagen i året som ikke er rød på kalenderen.

- Men siden det ikke er postgang, er det ikke mulig å få avisa ut til abonnenentene. Så denne ekstra-utgaven vil som vanlig kun være tilgjengelig i løssalg på alle åpne utsalgssteder i Midt-Troms og på UNN i Tromsø, sier sjefredaktøren.

Reportasjer

Selvsagt vil avisa også være tilgjengelig elektronisk som eAvis på PC, i apper på mobil og nettbrett samt i løssalg hos Buyandread.

I påskeaften-avisa får du servert nyheter, reportasjer fra påskefjellet, ferske sportsnyheter og kultur i tillegg til de vanlige helg-sakene du finner i avisa lørdager.

(Folkebladet.no)

FORSIDEN: Slik blir førstesiden på påskeaften-avisa, som trykkes i Tromsø. Foto: Faksimile