SKØELV: – Det var daværende formann i Skøelv idretts – og grendelag, Steinar Johansen, som dro det hele i gang den 3. april 1969. Senere har det vært et årvisst skiarrangement for laget. Ti år etter starten, utvida vi det hele med et minigubberenn, det vil si at vi laga et renn for barna også. Og det har vi også fortsatt med, forklarer forteller dagens leder av Skøelv idretts- og grendelag, Otto Skogheim smilende.

– Rennene går av stabelen i påska og enkelte år har det vært snøbart. Da har vi vandra på fotan, fortsetter han.

Og smil er nettopp det som preger dette rennet, både for barn og voksne. Det hele er meget uhøytideligog alle som deltar får premie.

Barnegubberenn

Årets barnegubberenn gikk som vanlig av stabelen på Solmoen, litt bortenfor grendehuset i Skøelv, og rennet er også en del av Telenor-Karusellen. Første rennet i denne karusellen hadde de allerede den 15. februar, og så har det vært to ganger i måneden. De har vært forskjellige innslag på noen av renne, blant annet har det vært kostymerenn og det har vært grilling.

Løypene er kort-kort for de aller minste, så er det kort løype for de under seks år og litt lengre løype for de over seks. Dette var sesongens siste renn. Til tross for litt dystre meldinger, viste værgudene seg fra en hyggelig side, og hele 56 unge skiløpere stilte opp.

– Det er koselig at så mange stiller opp. Vanligvis har vi omkring 25 deltakere på skirennene våre, så her er det nok også et innslag av barn som er her på påskeferie. Desto hyggeligere er det at de da velger å komme hit. Dette er med å vedlikeholde det sosiale livet i bygda, sa lederen for barne- og aktivitetsgruppa i laget, Anette Hagen.

I tillegg til den jobben, hadde hun også oppgaven å følge sine to barn, Emma (1) og Håkon (3) rundt løypa for de minste.

Scott Alexander Stensletten har gått to ganger tidligere.

– Det er artig å gå på ski og når jeg er med i denne Telenor-karusellen, så får jeg et merke når jeg har gått mange nok ganger, forteller han.

– Det er slik at når du har gått tre ganger, så får du et startmerke. Etter det kan man får et bronsemerke, så et sølvmerke og til slutt et gullmerke, forklarer Benjamin Korneliussen, som selv har gått seks ganger.

Skiskole

Da barnerennet var over, hadde man skiskole for de som ønsket det, og for alle andre var det samling på grendehuset.

Gubberennet for voksne startet på kvelden, og gikk rett over i premieutdeling og afterski på grendehuset.

(Folkebladet.no)

Klar: – Nå er jeg klar til start, mener Isak Lindbøl.
Leder: Anette Hagen er leder for barne- og aktivitetsgruppa i laget. Her sammen med lille Emma.