FINNSNES: Da rettsaken mot 38-åringen gikk for Senja tingrett tidligere denne måneden erkjente hun seg skyldig i de aller fleste tiltalepunktene.

Tiltalebeslutningen mot kvinna beskriver i alt 21 lovbrudd der de fleste dreier seg om tyveri fra forskjellige butikker.

Blant annet er 38-åringen dømt for å ha brutt opp to gitter foran butikkinngangene til henholdsvis en jernvareforretning og en elektronikkforretning på Finnsnes.

I tillegg er hun dømt for flere brudd på narkotikalovgivningen.

Fengselsstraff

Dommen fra Senja tingrett landet på ubetinget fengsel i seks måneder. Straffen er en fellesstraff med en tidligere dom fra Senja tingrett.

Hun er også dømt til å betale erstatning til en friluftsbutikk i Tromsø på 6.100 kroner.

Retten argumenterer med en fellesstraff fordi de har funnet det bevist at 38-åringen har begått nye straffbare handlinger før utløpet av prøvetiden i den forrige dommen fra tingretten.

I tillegg til nevnte om er kvinna straffet flere ganger tidligere for tyveri, heleri og brudd på narkotikalovgivningen.

Straffeskjerpende

Senja tingrett skriver videre i sin dom at man i straffeskjerpende retning har lagt vekt på det store omfanget av tyverier.

Det er også ilagt straffeskjerpende vekt at 38-åringen iløpet av de fre siste årene er domfelt tre ganger for samme type forbrytelser.

(Folkebladet.no)