FJELLANDSBYEN: Eierne av fjellandsbyen håper omsetningen fra 1. desember i fjor til 1. mai i år vil havne rundt ti millioner kroner. Dermed har de nye eierne fått en drømmeåpning på den nye epoken i fjellandsbyen. Ikke alle spådde at de nye eierne ville klare å komme i drift det første året. Men de fem eierne har tydeligvis kommet ned med beina først.

– Jeg føler at folk har slått ring rundt oss. Utsiktene til at alt kunne vært svart og mørkt i fjellandsbyen har gått opp for folk. Nå er vi helt i rute i forhold til det vi hadde trodd, og jeg tror vi har solgt langt flere skikort enn noen gang, mener medeier og daglig leder, Pål Einar Eilertsen, som har tro på at eierne vil tjene penger allerede første året.

– Ja, vi er jo spent på det da. Men ti millioner i omsetning skal jo gi overskudd, sier Eilertsen.

Turisme

Uten at de nye eierne har gått inn for det ser det også ut som om utenlandske turister er i ferd med å vende tilbake til Midt-Troms og fjellandsbyen. Nylig var en nederlandsk reiselivsaktør på besøk, og det resulterte i en avtale om retur med nederlendere kommende vinter. Fjellandsbyen vil inngå i en større vinterpakke som også inneholder Tromsø og andre aktører i Midt-Troms. De nederlandske flyene skal lande på Bardufoss.

– Vi satser også på helårsdrift i år. Ambisjonene er at vi skal klare å skape aktivitet hver helg hele sommeren. Vi ønsker å stimulere til aktivitet og har planer om sykkelløp både nedover og oppover. Vi skal ha bakkeløp for biler og et svært amcartreff. Vi vet også at det er et skrikende behov for restaurant- og mattilbud, og vi vil arrangere guidede turer. Quiz-kvelder for lokalbefolkningen og hyttefolket kan jo like gjerne arrangeres om sommeren som vinteren. Vi ønsker i det hele tatt å samle lokalbefolkningen, hyttefolket og andre til en rekke aktiviteter til sommeren, sier Eilertsen.

Ungdom

Men det er viktig med et fremoverlendt kommune som kan støtte opp om fjellandsbyen, mener Eilertsen.

– Vi har rundt 50 personer i arbeid, flest ungdom. 70 prosent av dem skatter til Målselv og vi mener det er spesielt viktig at kommunen støtter en bedrift som i sysselsetter mye ungdom, sier Eilertsen.

(Folkebladet.no)

helår: Det blir helårsdrift i år, sier Pål Einar Eilertsen. Foto: Jan-Erik Bergstad