AGLAPSVIK: Lenvik kommune kjøpte Malangen fort, men senere har de ønsket å trekke seg fra avtalen. Forsvarsbygg Skifte eiendom sier nå i en pressemelding at de tilbyr Lenvik kommune å heve kjøpet.

Tilbudet gjelder til 25.april og Forsvarsbygg melder at forutsetningen er at Lenvik kommune gir Forsvarsbygg Skifte eiendom tillatelse til å sikre og støpe igjen anlegget.

- Kommunens forutsetninger for etterbruk av eiendommen har falt bort. I tillegg har det fremkommet økte kostnader knyttet til frigjøring av anlegget for sivil etterbruk, som overgår både verditakst på eiendommen og kostnader ved å strippe og stenge anlegget. Den beste samfunnsøkonomiske løsningen er derfor etter vår vurdering å sikre og støpe igjen anlegget, sier seksjonssjef Ivan Fjeldheim-Pettersen i Forsvarsbygg Skifte eiendom.

Saken om Malangen fort har flere ganger vært oppe til behandling i formannskap og kommunestyre for å se på mulighetene rundt en eventuell terminering av forkjøpsretten man tidligere hadde vedtatt å benytte seg av.

(Folkebladet.no)