SETERMOEN: – Påsken er en tid hvor mange trekker ut i naturen. Vi håper at flest mulig har Skandobs-appen klar på mobiltelefonen før de legger ut på tur. På den måten kan de bidra i overvåkingen av de største rovdyrene i Norge, sier Morten Kjørstad, leder i Rovdata.

Rovdata skriver på sine nettsider at innlagte observasjoner i Skandobs blir vurdert av eksperter, og spesielt viktige observasjoner for overvåkingen vil også bli fulgt opp med grundige undersøkelser i felt.

– Overvåkingen av de store rovdyrene i Skandinavia er i dag i stor grad rettet mot registrering av ungekull hos artene hvert år. Hvis du kommer over tilfeller hvor voksendyr er sammen med unger, eller hvor det er flere dyr i lag, så vil dette derfor være spesielt interessant informasjon, sier Kjørstad.

Han sier videre at bidrag fra publikum er en viktig og avgjørende ressurs i overvåkingen.

– Ved å dele dine observasjoner med oss gjennom Skandobs kan du bidra til mer kunnskap om disse artene og hvor de lever i Norge og Sverige. Du kan også være med på å styrke nøyaktigheten i bestandstallene for disse artene, sier Kjørstad.

(Folkebladet.no)