FINNSNES: En 57 år gammel mann fra Midt-Troms er dømt til fengsel for blant annet kjøring uten gyldig førekort.

Ifølge dommen fra Senja tingrett ble mannen stoppet for samme type kjøring for første gang i 1979. Nå blir altså 57-åringen dømt for ellevte gang.

Den siste hendelsen fant sted i juni i fjor da mannen ifølge retten førte en personbil i Sørreisa sentrum til tross for at han ikke hadde gyldig førerkort. I tillegg har retten funnet det bevist at bilen ikke var registrert.

Falske skilter

Ifølge tiltalebeslutningen fra Troms politidistrikt var personbilen 57-åringen kjørte, påsatt skilter som egentlig tilhørte en annen bil.

Mannen var også tiltalt for oppbevaring av en mindre mengde amfetamin, i tillegg til bruk av hasj og amfetamin.

Fengselsstraff

I sin straffeutmåling har tingretten lagt skjerpende vekt på at mannen er domfelt en rekke ganger for brudd på vegtrafikkloven og narkotikalovgivningen.

Under hovedforhandligene i Senja tingrett var aktor og forsvarer uenige om hvor langt tilbake i tid retten skulle se når den skulle ta stilling til betydningen av tidligere brudd på forbudet mot kjøring uten førerkort.

Retten har konkludert med at man må ta hensyn også til eldre overtredelser, så lenge de gir uttrykk for et handlingsmønster.

I formildende retning har retten vektlagt 57-åringens uforbeholdne tilståelse, med unntak av hasjbruk.

Senja tingrett har dømt mannen til ubetinget fengsel i 40 dager. Det er forøvrlig i tråd med aktors påstand i saken.

Mannen må i tillegg ut med 500 kroner i saksomkostninger til det offentlige.

(Folkebladet.no)