FINNSNES: Særlig går Ludvigsen til angrep på leder i utvalg for miljø og forvaltning, Louis Edvardsen (FrP), som han mener har vært i en særstilling til å få snekra sammen en søknad til kommunaldepartementet.

– Ludvigsen bør først og fremst vite hva som skjer i utvalget. Han har tydeligvis ikke fulgt med i timen. Prøveordninga gjaldt kommuner øst for E6, og sist jeg sjekka lå ikke Lenvik øst for E6. Vi konkluderte da vi ikke skulle søke, da vi ikke tilfredsstilte kravene, fnyser Edvardsen.

Si din mening om saken og delta i debatten under.

- Jobber for løyper

Utvalgslederen lover videre at Lenvik skal være på banen så snart noe skjer.

– Regjeringa er i gang med å endre motorferdselsloven. En ny lov er forhåpentlig på plass neste år. I Lenvik har vi satt ned en egen styringsgruppe som følger med på denne saken, for å stå best mulig stilt. Gruppa består av meg, Beate Seljenes (H) og Martin Ness (Ap). Ludvigsen følger tydeligvis ikke med hva som skjer i eget parti engang, da de faktisk har en representant i styringsgruppa. Jeg skjønner godt Ludvigsen har et behov for å markere seg politisk, som nyvalgt leder for Finnsnes Arbeiderlag, Neste gang oppfordrer jeg han om å sjekke ståa først, legger Edvardsen til i ei bredside mot Ludvigsen.

- Velgerne bak lyset

Ludvigsen mener Fremskrittpartiet har drevet feilinformasjon.

– Det ble åpna for at alle kommuner kunne søke. Kommunalminister Jan Tore Sanner (H), annonserte dette tidlig, og Lenvik har derfor hatt god tid til å foreta seg noe. FrP har slått seg selv på brystet og sagt dette skulle på plass med en gang de kom til regjering. Dette ble til og med sagt av Edvardsen selv i høst, da han stod på valgstand på Torget for FrP. Jeg har snakka med en del folk, og de stiller seg undrende over stillheten fra Lenvik kommune. Ap har aldri hatt dette som egen sak, men vi kan ikke debattere mpt FrP når de sier en ting, men likevel ikke gjør noe, påstår Ludvigsen.

Spår utfordringer

Selv om Lenvik kommune ønsker å etablere skuterløyper, spår utvalg for miljø og forvaltning utfordringer.

– Det ligger i saken at vi må ha tillatelse fra grunneiere for å forsere deres mark, og en grunneier er nok til å stoppe planene, noe de har fullstendig rett til å gjøre, forteller utvalgslederen videre.