FINNSNES: Den 15. november 1939 ble Finnsnes og omegn Røde Kors stift.

Det ønsker foreningen å markere. Planleggingen har starta opp, men siden foreningen har tanker om å gi ut et jubileumsskrift, tar de gjerne imot historiske tips og beretninger ifra foreningens lange historie.

Mye har skjedd

– Fra Finnsnes og omegn Røde Kors ble stifta og til i dag, har jo utrolig mye skjedd. Foreningen var den som starta den første sykestua i kommunen, den fikk man i stand i ei brakkesykestue som stod igjen etter tyskerne i Finnfjordbotn. Senere bestemte man seg for å bygge en skikkelig sykestue og den kom på Finnsnes i 1964, forteller dagens leder Stein Resvoll.

– Senere utvidet man den med ei fødestue. I den perioden stod Røde Kors for byggingen av en rekke sykestuer og helsesenter i Nord-Norge. Da kommunen bygget Helsesenteret, ble det en gradvis overgang dit i tiden 1978–80, og så renoverte vi sykestua og bygget den om til Røde Kors eldresenter.

Presidentbesøk

I mars 2000 stod det vi i dag kjenner som Røde Kors-huset ferdig.

– Vi overdro etter en tid eldresenteret til Lenvik kommune, mot at vi fikk det som i dag er Røde Kors-huset. Det stod ferdig i mars 2000, og da det ble innvia hadde vi selveste presidenten i Norges Røde kors, Torvald Stoltenberg på besøk, gliser Resvoll.

– Halvor Aasebø var en meget sentral person i mange år i foreningen, han var faktisk visepresident i Norges Røde Kors i en lengre periode også og da vi feira vårt 70 års-jubileum hadde vi han heldigvis enda blant oss, forteller dagens leder Stein Resvoll.

Foreningen jobber stadig mot nye mål i tillegg til å ta godt vare på de gamle. En av de nye planene er å starte en omsorgsgruppe.

(Folkebladet.no)