BARDUFOSS: Hege Eriksen og Hjørdis Rannem overtar driften på Bardufoss hotell.

De er mest kjent som kvinnene bak Ask & Embla, men nå kaster frisørene Hege Eriksen og Hjørdis Rannem seg inn i hotelldrift. Ask & Embla skal bestå, men nå flytter først Eriksen og så etter hvert Rannem over i nabobygget og overtar driften av Bardufoss hotell. Dagens hotelldirektør, Kristin Nymo, skal gjøre andre ting.

– Det hele begynte egentlig som løst prat over en kaffekopp. Kristin sa hun ønsket å gjøre noe annet og at hvis hun fikk to måneder på seg så skulle hun lære meg hotelldrift, sier Hege Eriksen.

Det fikk en spire til å gro, men det var først noen måneder senere at Nymo nevnte saken på ny at tanken virkelig slo rot.

– Da begynte vi å leke med tanken for alvor. Dette er jo en helt ny bransje og et helt nytt fag for Hjørdis og meg, men vi tenkte at det var vel ikke umulig å lære seg dette faget også, fortsetter Eriksen.

Slik ble det, og nå er avtalen i boks. I første omgang skal Hege Eriksen være frontfiguren.

– For meg var det alvor hele tiden. Jeg var moden for å begynne med noe annet. Jeg så hvor godt Hege og Hjørdis har drevet Ask & Embla i 20 år, med overskudd og god lønnsomhet. Jeg så med en gang at de ville gli inn i hotelldriften, sier Nymo.

Vise fram hotellet

Eriksen og Rannem kommer ikke til å revolusjonere driften på hotellet.

– Hotellet er veldrevet og vi vil videreutvikle det dem har begynt på. Men det er to ting vi vil gjøre. Det ene er å vise fram hotellet til lokalbefolkningen, blant annet gjennom en lobbybar for hotellets gjeser og andre. Det andre er at vi vil begynne å bruke uteområdet til uteservering, sier Eriksen.

– Hotellet er jo en institusjon i bygda som få kjenner ordentlig. Det er jo ikke naturlig å være her utenom å bo her, sier Rannem.

Siden Rannem er en solid kakebaker vil duoen gjerne by på kakebord og hjemmebakst på lørdager.

Vingård i Italia

Kristin Nymo skal nå over i rollen som en slags eiendomsforvalter. Hun og mannen Thorbjørn Nymo har flere prosjekter på gang.

– Vi har jo blant annet leilighetsbygget der jeg skal inn som en daglig leder. I tillegg har vi andre prosjekter på gang. Men først skal jeg til Italia og jobbe på en vingård i mai måned, smiler Nymo.

(Folkebladet.no)