GRYLLEFJORD: Saken mot Wilsgård Fiskeoppdrett AS og Nor Seafood AS i Torsken kommune er trukket før behandlinga i Senja tingrett.

For mye fisk

Saken går tilbake til 2011 der politiet og fiskeridirektoratet mente selskapene har hatt for mye fisk i merdene, utover tillatt maksimalvekt. De mente også selskapene hadde profitt på overskridelsene.

– Vi har trukket saken fordi foreleggene ble endret og vedtatt. Da det ble enighet behøvde vi ikke en behandling i retten, sier politiadvokat Tor Børge Nordmo ved Troms politidistrikt.

– Hvor store forelegg fikk selskapene?

– De fikk 800.000 kroner hver, svarer han.

– Grei løsning

Til sammen ble det utstedt bøter på 2,4 millioner kroner og 1,6 millioner kroner i inndragning. Saken endte altså med bøter til begge selskapene.

– Jeg synes dette ble en grei løsning. Det ble fremlagt en del nye bevis som gjorde at vi havna på dette nivået. Ingen var vel tjent med at saken skulle gå videre. Men vi føler vi har nådd frem. Selskapene er bøtelagt for straffbare forhold. Uansett om det ble endringer er dette en stor reaksjon. Vi hadde heller ikke noen strafferettslig tidligere praksis på dette området, sier politiadvokaten.

Trondheim-advokat Anders Dyrseth representerte Wilsgård i saken.

– For selskapet var det godt å få dette ut av verden. Men en er jo aldri fornøyd når en vedtar et forelegg, sier han til Folkebladet.

Dyrseth ønsket ikke å kommentere saken utover dette.

(Folkebladet.no)

Fredd Jarle Wilsgård er daglig leder i Wilsgård Fiskeoppdrett og Nor Seafood. Foto: Trond Sandnes