GIBOSTAD: På bakgrunn av at jentene fra ungdomsbedriften Heldig Grisen vant prisen for beste yrkesfaglige bedrift på yrkesmessa i Tromsø tidligere i mars, ville skolen sette inn et ekstra støt for å hedre jentene.

– Det er veldig viktig å gjøre litt stas på elevene, og da var det et sterkt ønske om en kakelunsj som hele skolen kunne delta på, forteller Kleppe.

Stas

Ifølge læreren synes elevene det var stas med en slik oppmuntringsdag som denne.

– Elevene synes det er morsomt med en slik markeringsdag. Det var veldig mye folk i kantina, noe det som regel ikke er, forteller hun.

Senja videregående skole avdeling Gibostad har flere ungdomsbedrifter. En av dem deltok også på fylkesmessa i Tromsø.

– Vi har noen jenter som går på andre trinn på hestelinja. De nådde ikke helt opp på fylkesmessa dessverre, men de har også gjort en god jobb i forhold til å drive en virksomhet, forteller Kleppe videre.

Satsing

I rektors tale til elevene kom det fram at skolen nå ønsker å satse videre på ungdomsbedrifter.

– Elevene lærer å starte en bedrift, jobbe med den for så å avvikle den. De kan også tjene gode penger hvis de er nok engasjerte, sier hun og legger til:

– Det er en god læringsmetode for elevene.

Markeringen foregikk under lunsjtimen til elevene og skolen hadde selv bakt kake.

Fikk sjekk

Da ungdomsbedriften Heldig Grisen fra Gibostad deltok og gikk til topps i Tromsø, fikk de med seg en sjekk på kr. 1.000,-.

Den gang fortalte en av medlemmene, Mia Masternes, at de hadde tjent gode pener.

– Vi tjener en god del på å selge grisekjøtt. Jeg har regnet meg frem til at vi tjener 5.000 kroner per person, og vi er syv stykker i gruppa, sa hun.

Prisen jentene fikk skulle gå til en felles middag.

– Vi tenker at det er en fin ting å bruke pengene på, sa Mia Masternes.

(Folkebladet.no)