FINNSNES: Bobilen til Lyngmo er ikke er registrert med partikkelfilter, selv om den likevel har det installert. – Dermed må vi betale en forhøyet årsavgift. Det har jeg tidligere ikke vært klar over, sier han fortvilt.Uviss for mangeLyngmo forteller at dette er et problem som ikke veldig mange har kjennskap til. – Årsaken er at bobil-forfandlere ikke har gjort jobben med å melde fra til Veg- eller tollvesenet, sier han.Avgiften er 480 kroner dyrere når kjøretøyet ikke er registrert med partikkelfilter. – Jeg har hatt denne bobilen i i to år, og det var først nå jeg oppdaget det, forteller han.Lyngmo gikk til importøren av underdelen av bobilen, som nå skal registrere kjøretøyet med partikkelfilter.

Styr– Det er et voldsomt styr for vegvesenet og ikke minst eieren. Feilen kunne vært unngått hvis leverandøren hadde gjort jobben sin, sier han.– Har man krav på refusjon for de tidligere årene?– Ja, man kan søke om å få tilbakebetaling hvis man har betalt for mye, forteller han.

Retter opp feilen

Daglig leder ved Lians Caravan, Hege Lian, forteller at det mest sannsynlig har skjedd en papirfeil.

- Vi har et lignende tilfelle akkurat nå, og mest trolig er det skjedd en tastefeil, forteller hun.

Videre meddeler hun at en del biler som ikke er typegodkjent blir enkeltforevist på Finnsnes.

- Da er det orginaldokumentene som følger med bilen som blir lagt frem, sier hun.

Lian oppfordrer kunden til å komme til Lians Caravan for å ordne opp.

- Hvis bilen er kjøpt hos oss, skal jeg selvfølgelig ordne det, sier hun og legger til:

- Vi som forhandler har ikke noe med dokumentene å gjøre. Vi sender orginaldokumentene fra Tyskland direkte til Vegvesenet, sier hun.

(Folkebladet.no)