Mandag postet den unge toppolikeren og tidligere lederen i Senterungdommen fra Tennevoll i Lavangen, et bilde av seg selv på Facebook iført en pels av ulv. Bildet var ledsaget av teksten «kveldens outfit».

- Jeg kledde den på meg fordi det var kaldt ute, sa Borch til Folkebladet.no.

Les også: Ulvepelsen havnet i engelsk storavis

Liten pels, mye oppstyr

I sin blogg Sandrablogg, som Nettavisen publiserer, skriver hun nå om sine opplevelser etter at det nok en gang stormer rundt henne.

- Tenk at en så liten pels kan skape så mye oppstyr, skriver hun.

- Jeg skjønner helt ærlig ikke alle de enorme reaksjonene. Jeg har pelsen av et dødt dyr på kroppen, i likhet med veldig mange andre. Det virker det som jeg er den i første i Norge som går med pels.

- Etter dagens oppslag i diverse internasjonal presse virker det som jeg faktisk er den eneste i hele verden som går med pels. Hello? Se dere rundt da. Pelskåper, revejakker, Canada Goose-jakker... skriver hun videre.

Les også: Poserte i pels — fikk drapstrusler

- Var død

Borch understreker for øvrig i bloggen sin at ulven som pelsen tilhørte allerede var dødt, fordi det var en del av bestandsmålet for ulv i sitt land og at pelsen trolig hadde blitt kastet om den ikke hadde blitt brukt til klær.

- Kan man ikke da utnytte resurssene av dyret? Mer miljøvennlig jakke finner du ikke, evighetsvarende! Jeg er ikke for å utrydde noen dyr som enkelte hevder. Og til dere som tror jeg er en dyrehater. Jeg er oppvokst på gård, og har hatt fjøs med både sauer, griser, gås, kaniner, høner, hester, katter og hunder. Jeg elsker dyr, skriver Borch.

Den unge SP-politikeren er også klar på at folk heller burde diskutere sak på nett i stedet for å kalle henne stygge ord.

Les også: Sandra valgte ulv som kveldens outfit

– Jeg ler av dere

- Jeg tar meg ikke nær av det, om det er det dere prøver på. Jeg ler av dere, slår hun fast.

Borch siterer i bloggen flere av de hatske meldingene hun har fått på sosiale medier.

Og hun har fått meldinger som:

  • "Møter jeg deg på byen nøler jeg ikke med å drepe deg"

  • "Håper du blir slaktet som ulven, gjerne flådd levende ditt jævlA stygge pelssvin!! ÆSJ ÆSJ !!!"

  • "Fur is only for the animals!!! Hitler made lamp shades with human skin!! See the comparison?"

(Folkebladet.no)