Det var lørdag at Sandra Borch poserte i ulvepels på Facebook og både provoserte og fikk støtte.

Den unge toppolitikeren i Senterpartiet har måtte tåle mye kjeft for sitt standpunkt i debatten om felling av ulv i Norge.

– Det var kaldt

- Jeg trodde ærlig talt ikke at jeg var så pop i media ennå, og at det skulle skape noe baluba, forklarer Sandra Borch med en humoristisk tone til Folkebladet.no.

Borch forteller at hovedgrunnen til å bruke ulvepelsen var så enkelt som at det var kaldt ute.

- Jeg er ikke flau over å støtte pelsdyrnæringa. Tenker heller på de mange tusen med Canada Goose-jakker. De gjessene har det virkelig jævlig, forteller Borch.

Til avisa Nordlys, som omtalte ulvepelsen først, sa hun:

– Jeg gjør det litt for å provosere, og gir blaffen i om noen reagerer på at jeg ikler meg ulvepels.

Spiser elgkjøtt

Hun er klar for pelsdyrdebatt og kan fortelle at ulvepelsen er av veldig god kvalitet.

- For å sette dette litt i sammenheng, så sitter jeg å spiser elgkjøtt fra en elg pappa har skutt. Skinnet ligger i sofaen og hodet henger på veggen, kommenterer hun.

Da bildet ble lagt ut på Facebook, ble den ledsaget av teksten "Kveldens outfit".

– Dette utspillet er ganske forutsigbart fra en politiker som så sterkt går inn for felling av ulv og pelsdyrutnyttelse, med all lidelse det påfører dyrene. Hun gjør dette helt klart for å provosere, men jeg er ganske sikker på at det ikke endrer holdningen til stor deler av befolkningen i Norge som sier nei til jakt på ulv og som er kritisk til pels, sier leder Siri Martinsen i dyrevernorganisasjonen Noah til Nordlys.no.

(Folkebladet.no)

Sandra i ulveklær. Toppolitiker Sandra Borch poserte i ulvepels på Facebook, og angrer ikke ett sekund på det. Foto: Privat/Facebook