Det mest alvorlige er at dette er første gang det er påvist av Mattilsynet at lusa overlever behandlinga hos oppdrettere i Midt-Troms.

Det er heller ikke bare Wilsgård som sliter med store luseproblemer. Den neste som kan stå overfor nedslakting er Nord-Senja Laks AS i Botnhamn.

En halv million

Mattilsynet har fulgt situasjonen siden i fjor høst. Men nå er det ingen andre alternativer enn utslakting og brakklegging for Wilsgård.

– De må slakte fisken for å bli kvitt lusa. Fisken har vært behandla, men når lusa blir resistent nytter det ikke lengre med behandling, sier distriktssjef Hilde Haug i Mattilsynet i Midt-Troms til Folkebladet.

Legges øde

– Hvor stort omfang har dette?

– Gryllefjorden og Torskenfjorden blir tømt og brakklagt. Det står i størrelsesorden en halv million fisk der, og slaktingen skjer i tråd med hva oppdretteren selv har kommet fram til, sier hun.

Oppdretter Fredd Wilsgård avstår mandag fra å gi kommentarer i saken. I en tekstmelding skriver han at denne saken har så mange fasetter at han ikke engang ville forsøkt å få journalisten til å forstå.

(Folkebladet.no - les mer i eAvisa fra ca. kl 01)