Fjellkysten AS i samarbeid med Aktiv Events i Harstad, Lapphaugen Turiststasjon og Elvelund Camping drar i gang «Arctic Ice Festival» fra 28. februar til 9. mars. Fjellkysten blir hovedbasen for klatrerne.

I gang igjen

Igjen skal det fristes med unik is, jomfrufosser og fantastisk natur overfor internasjonale klatrermiljøer. Som de lykkes med for snart tre år siden.

– Vi ville dra dette i gang igjen med nye samarbeidspartnere. Vi har også fått med oss det lokale idrettslaget. Det er spennende. De får en del oppgaver i forbindelse med arrangementet, men det kan også føre til at flere lokale vil prøve seg. Hvis vi klarer å etablere et lokalt klatrermiljø er det utrolig verdifullt. På laget har vi også flere godkjente klatreinstruktører. Dette er også en del av et prosjekt i Innovasjon Norge i forbindelse med å satse på isklatring. Vi har ikke hatt nok ressurser siden 2010 til å satse, men nå er i vi i gang igjen, sier Tor Lyngmo ved Fjellkysten.

Stort mangfold

Det er ikke første gang Lyngmo har satset på isklatring. Våren 2010 ble Fjellkysten fylt opp av internasjonale klatrere. Den gangen kom det også klatrermiljøer med egne fotografer.

– Så langt har vi ikke markedsført festivalen lokalt, men arrangementet ligger ute i miljøene. Nå sitter jeg og sender e-poster til Tyskland og England, sier han.

– Hvor stort kan det bli?

– Jeg vet ikke om vi skal ha så voldsomme ambisjoner. Men klatrerne selv sier at Troms fylke er en av verdens beste destinasjoner for isklatring. Vi har et stort mangfold i tillegg til store muligheter til førstebestigninger. Det er mye urørt terreng for klatrere. Og forholdene er ulike fra år til år. I dag er Rjukan et klatremekka. Men det tar faktisk lengre tid å reise fra Gardermoen til Rjukan enn å reise fra Gardermoen og hit. Og det er nødvendigvis ikke dyrere heller, sier Lyngmo.

(Folkebladet.no)

Ny festival. Tor Lyngmo ved Fjellkysten satser igjen på isklatring. I slutten av februar drar han og samarbeidspartnere i gang Arctic Ice Festival med Fjellkysten som hovedbase. Foto: Morten Dokka