– På vegne av de pårørende og foreldrene til Ailo Anund Jonsson Eira som omkom i skredulykken på Bjørnfjell er de glade for at profesjonelle letemannskaper har anmeldt politiet for å ha stanset leteaksjonen, sier ordfører Erling Bratsberg som også er talsmann for familien i denne saken.

Støtter

Videre sier Bratsberg at de pårørende støtter fullt ut vurderingene til redningspersonellet om at det var forsvarlig å dra ut og søke i skredet etter den forulykkede.

– Været og forholdene var veldig godt for å starte søket da de pårørende selv måtte dra ut og leite og mannskapene er trent til å ferdes i fjellet. De mener politiet har vist veldig dårlig dømmekraft ved å nekte letinga fredag kveld. Ingen kunne på det tidspunktet vite om Ailo Anund Jonsson Eira lå like under snøen og var i livet da, sier ordføreren.

– Må ikke skje igjen

– Var det en amper stemning på fjellet da aksjonen ble stanset og de pårørende måtte låne søkestenger og selv dra ut for å leite?

– Ja, det kan du selv tenke deg, sier Bratsberg etter å ha konferert med de pårørende.

Familien er opptatt av en slik feilvurdering ikke må skje flere ganger.

(Folkebladet.no)

Sorg. Det ble flagget på halv stang ved kommunehuset i Lavangen da nyheten kom om at Ailo Anund Jonsson Eira var omkommet i skredulykken på Bjørnefjell. Foto: Ulf Antonsen