Med 52 lag fra hele Skandinavia nådde ikke Lego Maniacs fra Silsand og Team Electric fra Rossfjordstraumen i First Lego League og ble uplassert.

Fornøyde

Finalister fra Norge, Sverige, Færøyene og Danmark var i helgen samlet i Bodø for å konkurrere i den skandinaviske finalen i kunnskapskonkurransen First Lego League.

Gry Hege Johansen som var med Team Electric forteller om en fin tur og et bra arrangement.

– Jeg føler at ungene var fornøyde etter helga. De slet litt med robotkjøringa, men ikke mer enn at de storkoste seg. Jeg tror de lærte mye nytt og sitter igjen med mange inntrykk og nye ideer, forteller Johansen.

Skryt

Noen hadde vært med også i fjor, også Johansen og hun skryter av årets arrangører.

– De fleste hadde vært med tidligere og visste hva de gikk til. Det var et oversiktlig lokale med god plass og det var lettere for ungene å se hva som skjedde rundt, forklarer Johansen.

Johansen forteller at forskningsgruppa presenterte forskningsoppgaven i eget rom foran tre dommere.

– De fikk utfordrende spørsmål fra dommerne og svarte godt for seg og løste det veldig bra. Men, vi fikk vite lite om hvordan det faktisk gikk og håper vi får vite mer etter hvert, sier hun.

Begeistret

Prisutdeler og Direktør for Drift Nord i Statoil, Hans Jakob Hegge, var begeistret over de kreative løsningene han fikk se i konkurransen.

– Det er imponerende å se så mange talentfulle hoder i aksjon, og dette lover godt for morgendagens Norge. Gjennom samarbeidet med First Lego League ønsker Statoil å inspirere unge verden over til å interessere seg for forskning, realfag og teknologi, sier Hegge.

(Folkebladet.no)