Da kapasiteten Jon G. Hov holdt foredrag torsdag kveld på Bardufosstun, på invitasjon fra Midt-Troms Fuglehundklubb, dukket det opp om lag tretti personer helt fra Harstad til Tromsø.

- Trening av hund i fjellet er mitt favorittemne; jo mer jeg trener, jo mindre ser jeg at vi skjønner, sa en lett spøkefull Hov da han åpnet foredraget.

Han forklarte grundig om hvordan han trener jakthund i fjellet, til stor begeistring fra salen.

Publikum kom med mange gode innspill på felles problemer som mange sliter med i dressuren for å få en god fuglehund. Fallapport, lite samarbeidsvillige hunder, riktig belønning, formtopping til prøver, arv og miljø, foring og vanning og mye mer fikk de frammøtte høre om.

- Sjøl om jeg har hatt hund i flere tiår, er jeg aldri ferdig utlært. Så god må vi ikke tro at vi er, sier en fornøyd Steinar Meleng fra Bard,u som er matfar til gordonsetter Speedy.

- Vi henter inn foredragsholdere en til to ganger i året og gjerne på ei tid av året når det er lite jakt og prøver. Det er både lærerikt og sosialt for medlemmene og så er det jo godt å få litt påfyll og motivasjon til å jobbe med hundene, sier leder i aktivitetsutvalget i MTFHK, Kai- Morten Arnesen.

(Folkebladet.no)