– Vi syns det var helt naturlig at den nye jerven i parken måtte bli kalt opp etter ordføreren vår. Jerv og Bardu kommune hører jo sammen. Vi forhørte oss selvsagt på forhånd om ordføreren syns det var greit å få en navnebror i parken, forteller dyreansvarlig i Polar Park, Stig Sletten. Og med det nyeste tilskuddet er også parkens hegn fulltallige.

– Endelig. Nå har vi alle våre fire store rovdyr på plass i parken igjen, sier Sletten lettet.

Fra Tyskland

Jervehegnet har stått tomt de siste fem månedene. For vel en måned var gleden derfor stor hos de ansatte i Polar Park, da den to år gamle jerven Arne ankom Indre-Troms.

– Vi har hatt kontakt med en dyrepark i Tyskland i lengre tid, men det har tatt sin tid å få brakt jerven til Polar Park grunnet høysesong og stor aktivitet, forteller Sletten.

Luksus

Nå om dagen jobber de blant annet med å tilvenne «Arne» til å komme frem under fôringsrunden i parken.

– Han er litt sky enda, så vi jobber mye med at han skal bli vant til oss, sier Sletten. Utover det virker jerven til å være svært fornøyd med sitt nye hjem.

– Det nye hegnet er jo luksus i forhold til hva han er vant med fra Tyskland. Her har han nærmere 15 mål å boltre seg på, sier Sletten.

(Folkebladet.no)

Fornøyd. Dyreansvarlig i Polar Park, Stig Sletten, er meget fornøyd med at alle hegnene i parken nå er bebodd. Jerven Arne er foreløpig ikke helt fortrolig med kameralinsen. Foto: Merete L. Borgersen