Konsernsjef Semming Semmingsen (bak) og styreleder Odd Roger Enoksen. Foto: TOM BENJAMINSEN

Tirsdag ettermiddag ble granskingsrapporten etter Troms Kraft-skandalen presentert på en pressekonferanse. Hele rapporten er ikke gjort offentlig, men et sammendrag av den ble gjort kjent.

Kritikk

Rapporten var en knusende kritikk av ledelsen i Troms Kraft blant annet etter skandalen omkring det svenske datterselskapet Kraft & Kultur. I fjor måtte Troms Kraft skyte inn nesten to milliarder kroner i en redningspakke for selskapet

- På bakgrunn av at rapporten nå er overlevert har et samlet styre nå bestemt seg for å stille våre plasser til disposisjon, sa styreleder Odd Roger Enoksen på en hasteinnkalt pressekonferanse i Tromsø torsdag formiddag.

– Troms Kraft har fått seg en omdømmeknekk. Det blir en stor jobb å rette opp i dette, og linjen Semming Semmingsen har lagt seg på med åpenhet, ryddighet og denne måten å lede selskapet på er et viktig element i dette, sa Enoksen.

Semming Semmingsen fra Kårvikhamn er administrerende direktør i Troms Kraft.

Nytt styre

– Dermed kan bedriftssforsamlinga og eierne sette sammen det styret de vil.

Enoksen sa også at styret ikke ønsker å fratre umiddelbart da de mener det vil sette selskapet i en vanskelig situasjon.

- Vi ser det som viktig å skape ro rundt selskapet nå, sa han.

Enoksen meddelte at det er med et visst vemod han gir seg i selskapet.

Senterparti-saka

Politiet skal nå vurdere om Troms Kraft begikk lovbrudd da de i 2009 ga 200.000 kroner i pengestøtte til Senterpartiet. Partier har ikke lov til å ta imot penger fra offentlig eide selskaper.

– Fra selskapets side vil jeg si at i etterkant av Sp-saka har vi gjennomgått og etablert retningslinjer. Dersom det er riktig det som står i det jeg har rukket å lese av rapporten, så er det ikke tvil om at sånt ikke skal kunne skje innafor dagens regler i selskapet, eller i framtida, sa Semming Semmingsen.

(Folkebladet.no)