I januar i år vedtok generalforsamlinga til AS Tirb å legge aksjene i Cominor AS ut for salg. Nå — etter vel sju måneder, begynner salgsprosessen å nærme seg en sluttstrek. Det opplyser administrerende direktør i AS Tirb og Cominor AS, Hege Pedersen.

– Vi har sagt at prosessen må finne sin endelige slutt innen vi kommer over i oktober, altså er det ikke så veldig lenge igjen til vi vet hva som blir utfallet, sier Pedersen.

For lave bud

Den administrerende direktøren understreker likevel at prosessen ennå ikke er avsluttet, og at det langt på vei er for tidlig å si noe om Cominor AS blir solgt eller om Hurtigruten ASA fortsatt skal stå som eier av selskapet.

– Men dere har fått inn bud på aksjene?

– Det er flere interessenter involvert i prosessen uten at vi har kommet til noen form for enighet, sier Pedersen.

– Hvorfor tar aksjesalget så lang tid?

– Det er klart at dersom de innledende budene hadde vært kjempehøye, så hadde vi nok sikkert kommer til enighet fortere. I det ligger det at betalingsvilligheten ikke har vært høy nok til nå, påpeker Pedersen.

Fortsatt eierskap?

Hovedtillitsvalgt Ole Roger Storås i Cominor AS forteller at de ansatte har fått signaler om at Hurtigruten ASA muligens fortsatt vil stå som eier av busselskapet.

– Jeg oppfatter det som at Hurtigruten ikke vil selge oss for enhver pris — og det er et godt tegn, mener Storås.

Han har tidligere uttalt seg svært kritisk om Hurtigrutens eierskap av Cominor AS, og uten å ha lagt skepsisen helt på hylla, håper og tror Storås at Hurtigruten ASA har gode intensjoner dersom eierskapet videreføres.

– Vi vet jo ikke hva vi ville fått i en ny eier, og jeg går ut ifra at Hurtigruten ser verdien i oss og vil satse på å utvikle Cominor videre, sier Storås.

Hovedsaken — slik han ser det — er at Cominor AS fortsatt skal være forankret på Finnsnes.

Flere interessenter. Administrerende direktør Hege Pedersen i AS Tirb og Cominor AS opplyser at flere interessenter har vært involvert i salgsprosessen. Foto: Birger Caspersen