Lenvik kommune har som kjent benyttet seg av forkjøpsretten til Malangen fort med intensjon om å videreselge anlegget til en sivil aktør. Dog har det vært litt frem og tilbake vedrørende nettopp dette videresalget etter at aktøren som var tiltenkt anlegget trakk seg.

– Vi har fremdeles flere interessenter til Malangen fort, og formannskapet har sagt at vi skal legge det ut for ordinært salg, opplyser ordfører Geir-Inge Sivertsen i Lenvik kommune.

Klage uten grunnlag

Før det nedlagte torpedoanlegget kan legges ut for salg, må imidlertid Lenvik kommune først formelt overta anlegget.

– Når legges fortet ut for salg?

– Det vet jeg ikke, men vi satser på at alle de formelle prosessene er avklart i løpet av høsten, sier Sivertsen.

Lenvik formannskap vedtok opprinnelig å videreselge Malangen fort til tromsøselskapet SafeEcom AS. Et vedtak som en annen interessent har klaget på.

– Hva skjer med denne klagen?

– Den ligger for så vidt der, men nå er det jo for så vidt ikke noen grunnlag for den lenger. De som la inn klagen får nå i likhet med andre interessenter mulighet til å legge inn bud på fortet, sier ordføreren.

Angrer ikke

– Er det fritt frem for enhver til å by på anlegget?

– Vårt hovedønske er jo at videresalget skal føre til ringvirkninger regionalt, og vi kommer nok å stille noen krav i forhold til det. Vi er jo ikke interessert i at noen kommer inn bare for å sanere anlegget — da kunne vi likeså greit bare latt Skifte Eiendom gjøre det, påpeker Sivertsen.