En ung elgku (1,5 år) er funnet ihjelslått av bjørn. Kadaveret ble funnet i Målselva like ovenfor Brandskognes, og ble funnet dagen etter at det ble oppdaget bjørnespor i Hauglia, ikke langt unna Årskog i Målselv. For noen dager siden observerte en bilist en bjørn på veien i Grøtte-området, ikke langt unna Årskog. Bjørnesporene i Hauglia og observasjonen ved Grøtte er mest sannsynlig samme bjørn, mener Statens naturoppsyn (SNO).

– Observasjoner av bjørnen var på Baråsjordet mellom Målselvfossen og Nytrøen, og beskrivelsen av denne bjørnen og funnet av sporene ved Årskog stemmer godt overens med hverandre. Derfor er det stor sannsynlighet for at dette er samme bjørnen. I såfall en ung hannbjørn på vandring, sier rovviltkonsulent for Troms i SNO, Trond Erik Markussen, til Folkebladet.

Bjørnen er sannsynligvis litt større enn en voksen binne.

Ingen tvil om elgen

Markussen sier at elgkadaveret som ble funnet i Målselva, ikke langt unna Brandskognes, ikke levner tvil om at det er bjørnen som har vært på ferde.

– Elgen har bittskader i nesen, hodebitt og bitt i manken, så det er ingen tvil om at elgen er tatt av bjørn, sier Markussen.

Men Markussen vil ikke karakterisere bjørnen som noen slagbjørn sånn uten videre.

– Slagbjørn og slagbjørn. Nå er det sånn at også bjørnen liker kjøtt innimellom, men å kalle den for slagbjørn av den grunn er litt tvilsomt, mener Markussen.