I en pressemelding sier stortingsrepresentant for Sp, Irene Lange Nordahl, at det nå er på tide med et mer effektivt uttak av skadedyr og en raskere behandling som må være "ubyråkratisk".

- Det er tragiske meldinger vi får fra Kåfjord og Bardu i disse dager. Gaupa og bjørnen herjer, og dyr og mennesker utsettes for store lidelser. Vi i Senterpartiet føler sterkt med de som er rammet av rovviltets nådeløse herjinger, og mener det nå må gjøres grep for å unngå slike dyretragedier, sier en tydelig berørt Irene Lange Nordahl.

I meldingen heter det at man må få ned konfliktnivået knyttet til rovdyr. I rovdyrforliket er det enighet både om bestandsmål for de store rovdyrene, samt at beitenæringen skal ha bedre forutsigbarhet, og reduserte husdyrtap.

- Vi kunne unngått så tragiske tap til rovdyr hvis det hadde blitt tatt ut flere rovdyr i beiteområdene før beitesesongen. Forvaltningen er for restriktive i å innvilge dette, til tross for at rovviltforliket helt klart legger til grunn en innskjerpet forvaltningspraksis hvor rovvilt som oppholder seg i prioriterte beiteområder i beitesesongen per definisjon utgjør et skadepotensiale, og at forvaltningen ikke skal vente på kadaverfunn før fellingstillatelse gis, sier Lange Nordahl.