VEGPRIVATISERING

Dermed går hun mot det partifelle Louis Edvardsen har vært med på å vedta: Å privatisere en rekke veger og fjerne et offentlig brøytetilbud. Det er utvalg for miljø og forvaltning som har gjort vedtaket.

– Jeg kjenner bare saka gjennom media og kommunestyreprotokollen. Men når man ser på utfallet den har fått for enkelte innbyggere i Lenvik må vi vurdere å ta sak opp igjen, sier Sandberg.

Blir konfrontert

Den profilerte Fremskrittsparti-politikeren er gruppeleder for Frp i fylkestinggruppa og første vara for Lenvik Frp i Lenvik kommunestyret.

Sandberg forteller at hun som Fremskrittsparti-politiker har blitt konfrontert med vedtaket om å privatisere veger.

– Jeg sier da bare som sant er, at jeg ikke har vært med på behandlinga, men kjenner saka kun gjennom protokollen til kommunestyret og utvalg for miljø og forvaltning, svarer Sandberg.

Derfor håper hun i første rekke å motta mer informasjon om saka.

– Jeg vil også at vi skal vurdere å ta opp saka i kommunestyret, og at vi i alle fall gjør det i utvalget. Om ikke alle vegene blir behandla kan kanskje noen vegstrekninger, der enkeltmennesker blir hardt ramma, vurderes å fortsatt være offentlige og får brøyting, sier Sandberg.

Likebehandling umulig

Hun presiserer likevel at likebehandling, som har vært et av de sterkeste argumentene for å privatisere veger, er umulig.

– I en kommune med grisgrendte strøk bor det folk langs lange veger med få husstander, som betaler sjøl. Man vil få problemer med likebehandling uansett. Likevel er det flere hensyn å ta, og å miste et gode reagerer jo alle på, sier Sandberg.

– Skader denne saka Frp?

– Det er jo en sak som har vakt oppmerksomhet, men det er ikke Frp som er alene om denne, understreker hun.

NB! Folkebladet har prøvd å komme i kontakt med gruppeleder Louis Edvardsen i Frp si kommunestyregruppe, uten å lykkes. Edvardsen er også leder i utvalg for miljø og forvaltning i Lenvik, som har vedtatt privatisering av vegene. Det er imidlertid kommunestyret som har bedt utvalget redusere drifta med en snau million kroner.