Sjøl om Senja avfall fredag tømte avfallskonteineren i Kirkevegen, og rydda avfallsøl da, ble det i etterkant satt avfallsposer ved konteineren i stedet for at avfallet ble kasta inni.

Det resulterte i at fugler forsynte seg, og dro ut de tre posene — og deres innhold — over vegen.

Kom ikke ut

– Jeg blir så oppgitt over at det er sånn. Folk er sløve som ikke kaster avfallet i konteineren, men heller lar det ligge ved konteineren. Det er jo ikke noen grunn til det heller, sier Birkeland til Folkebladet.

Sjøl om det bør være unødvendig, oppfordrer hun derfor alle til å kaste avfallet inn i konteinerne, og lurer også på om informasjonen om hvordan avfall skal håndteres er god nok.

– Jeg kommer meg heller ikke ut med bilen. Jeg kan jo ikke kjøre over avfallet, da kan jeg punktere, sier hun, og peker på både glass og hermetikk som lå strødd ut over gata.

Et problem lenge

– Jeg får vel ta riva fatt og rydde opp. Det er ikke første gangen heller. Seinest fredag lå det avfall på vegen. Da rydda Senja avfall opp da de tømte konteineren, forteller Birkeland.

Hun har opplevd dette problemet lenge.

– På vinteren settes det også avfall ved konteineren. Avfallet snøs ned, med det resultat at snøplogen ikke ser det. Dermed dytter følgelig snøplogen avfallet utafor skråninga, sier Birkeland til Folkebladet, og viser til en oljeovn, et bilbatteri og en fot til en parasoll som ligger ned i skråninga.

(Folkebladet.no)

Man ser mye søppel liggende strødd. Foto: Knut Løkse Nilssen