Nøyaktig hva vet man ikke før etterforskninga er over. Trolig er det likevel ei brennbar væske som har tatt fyr.

– Ikke kast ting i avfallsdunker som ikke skal være der, oppfordrer administrerende direktør Tor-Helge Sørensen ved Senja avfall IKS til Folkebladet.

Feil avfall ukentlig

Det var søndag det begynte å brenne i ei kvern og ei kran som mater avfall i kverna ved anlegget.

– Det kastes jo ting som ikke skal kastes i konteiner for avfall, det ser vi hver eneste uke. Vi har mottak for alt mulig avfall, og mye koster heller ingenting å levere, sier Sørensen.

– Kunne dere oppdaga det brannfarlige før brannen begynte?

– Det er vanskelig å se ting, som kanskje er pakka inn og ligger blant mye avfall. Da må i så fall vi håndsortere, og det er ikke mulig, svarer Sørensen.

For forbrukerne får brannen, som Folkebladet tidligere har skrevet, få konsekvenser. For Senja avfall vil det imidlertid bli noen konsekvenser.

Økonomisk konsekvens

– Vi har forsikring for dette, men det vil alltid være en viss økonomisk konsekvens ved slike hendelser, sier Sørensen til Folkebladet.

Som ISO-sertifisert bedrift har Senja avfall både strenge rutiner ved blant anna brann og streng uavhengig kontroll av rutinene. Det kan ha minska skadeomfanget. I tillegg til det faktum at brannen var i et bygg med stålvegger.

Inne i bygget der brannen starter lå gummiband som transporterer avfall utbrent. I tillegg har flere ledninger smelta, og avfallskrana og -kverna må sees over av fagfolk. I tillegg til at det fremdeles ikke er ferdig nedvaska. Derfor er det ikke helt normal drift ved Senja avfall på ei stund.

– Må noen permitteres?

– Foreløpig ikke, sier Tor-Helge Sørensen til Folkebladet.

Folkebladet lyktes i går ikke å komme i kontakt med rette vedkommende i politiet som etterforsker brannen.