Michelle Edvardsen er sterkt engasjert i dyrevern, og mener bruk av sirkusdyr er uakseptabelt. Hun har startet en facebookgruppe for saken og vil demonstrere mot Sirkus Merano når de har forestilling i Finnsnes torsdag.

Det blir ikke akkurat demonstrasjonstog, men vi kommer til å samle folk og vise vår motstand, fortsetter hun.

Vil informere

Facebookarrangementet Protest mot Cirkus Merano Finnsnes 30/6-13 har fått overveldende oppslutning hittil, forteller Edvardsen.

– Først hadde jeg sett for meg at det kanskje ble fem stykker som ville være med, men nå har gruppen nesten 150 medlemmer, sier hun.

Sammen med sin venninne Andrea Clausen Furu håper hun å samle så mange som mulig av dem utenfor sirkusteltet på Heimlymyra torsdag kveld.

Hittil har medlemmene bidratt med å fjerne reklameplakatene for sirkuset i mils omkrets.

– I går fjerna vi alle i hele Finnsnes, og jeg har fått melding fra folk som har fjernet plakater i Silsand, Sørreisa, Finnfjordbotn og overalt, forteller Edvardsen.

– Er det ikke litt drøyt å fjerne alle plakatene?

– Jeg ble oppringt av en som tidligere jobbet i politiet i går, som sa vi ville bli anmeldt hvis ikke vi fjernet bildene på Facebook hvor vi tar ned plakater. Vi fjernet dem med en gang, og prøver å holde oss innenfor loven.

– Dyremishandling

De to venninnene mener måten dyrene blir behandlet på i sirkusbransjen er helt uakseptabel.

– Vi har lest oss opp på internett og sett bilder og video av hvordan dyra til blant annet Merano har blitt behandlet med vold og ekstreme treningsmetoder, sier Edvardsen.

Hun presiserer at det ikke nødvendigvis gjelder de som behandler dyrene på Merano, men de som trener dem før de kommer på sirkus.

– Dessuten er det ikke naturlig for disse dyrene å trene på sirkus, de er skapt for å leve i ørkener og jungler, legger Furu til.

Hun forteller at hun har fått utrolig mye reaksjoner på engasjementet, både på godt og vondt.

– Masse folk har ringt og sendt melding på Facebook. De fleste spør hva de kan gjøre for å hjelpe, men mange vil også provosere, sier hun.

Selv har Edvardsen slettet alle facebookvennene som skal på sirkus, og brent alle plakatene de to venninnene har samlet inn.

– Ingen kommentar

Pressekontakt hos Sirkus Merano ønsker ikke å uttale seg om hva de mener om at venninnene har fjernet plakatene deres rundt på Senja.

– For det første er dette straffbart. For det andre er det tjue år siden vi sluttet å kommentere slike saker. Vi har en eneste kommentar til dette, og den heter «ingen kommentar», sier pressekontakten og legger på røret.

Dyrevernere Michelle Edvardsen og Andrea Clausen Furu Foto: Stian Andre Lund