Derfor åpner de dørene for publikum på morgenen onsdag 29. mai. Det blir en gjennomgang av stasjonen og ambulansene. De ansatte kjører også informasjon i forhold til førstehjelp og hjerte – lunge redning for interesserte.

Åpen dag

Ambulansesjåfør Kyrre Tunheim mener det er viktig å informere folk om hvordan de jobber.

– Vi har ikke hatt åpen dag for publikum tidligere. Derfor mente vi at det var på tide. Vi ønsker å vise frem en flott ambulansestasjon, en av de bedre. Her kan vi rygge bilen inn i garasjen som er tilknyttet legekontoret. Det er et kjempepluss å ha den muligheten. Men vi åpner også stasjonen med tanke på økt rekruttering blant de unge til faget, sier Kyrre Tunheim.

– Vi har et populært yrke. Det er mange som ønsker å utdanne seg i denne retningen. Det kan være tungt i blant, men ingen dager er like på stasjonen, fortsetter Tunheim.

Kollegaene viktigst

Når alarmen går vet ikke de ansatte hva som møter dem som ute på ulykkessteder.

– Nei, men vi har uansett fokus på pasientene hele tiden. Vi ansatte kjører også en debrifing etter ulykker eller andre ting vi er med på. Vi er opptatt av å gjøre det bedre og ikke minst lære av hverandre. Vi har også et bra støtteapparat rundt oss etter større ulykker, sier han.

(Folkebladet.no)