Kirsti Fosli bor i Bærum, men har hytte ved fjellandsbyen. Som mange andre er hun engasjert og opptatt av hva som blir fremtiden for anlegget.

Hun kan ikke gjøre stort annet enn å sette sin lit til at det kommer i gang ny drift ved anlegget.

– Trist

– Som alle andre synes jeg dette er veldig trist. Men det kom heller ikke som en kjempestor overraskelse, jeg visste jo at de sleit med økonomien. Det som engster meg mest er om vi klarer å få noen til å overta som kan faget og kan drive videre. Jeg tror det er kjempeviktig å få de rette personene på rett plass og at de har midler nok, sier hun.

– Tror du det kan være lokale interessenter med nok midler?

– Nei, det tror jeg faktisk ikke, svarer Fosli.

Håper inderlig

– Hvilke negative er konsekvenser ser du for deg for hytteeierne hvis det ikke skulle bli videre drift av anlegget?

– For meg er det litt spesielt siden jeg er derfra. Det blir negativt hvis det ser nedlagt ut. Folk vil da ikke investere, de som har kjøpt tomter blir kanskje ikke å bygge hyttene sine. Og hyttene vil synke i verdi. Det er mange negative konsekvenser hvis det ikke blir en ny drift, sier hun.

– Ut fra dette håper jeg inderlig at det blir ei god løsning. Det må ikke kun bli en provisorisk løsning, sier Fosli.

– Tror du hyttene og hyttetomtene vil ramle i verdi uten videre drift?

– Ja, det tror jeg nok. Jeg tenker på alle hytteeierne fra Tromsø for eksempel uten et tilbud ved videre drift. De jeg kjenner er fantastiske og ønsker å bidra og stå på. Nei, dette er ikke noen god situasjon for noen. Vi må bare håpe at det kommer inn noen gode folk som har erfaring og vet hva som skal til av midler til for å drive på en bra måte, sier hun.