Fredag ble det kjent at Målselv Utvikling AS har meldt oppbud.

Det betyr at blant annet Målselv Fjellandsby og Blånisselandet står uten eier.

I tillegg til står Målselv Utvikling som eier av Myrefjell Vann og Avløp og deleier av Flyarctic AS og Snowman Sales AS.

Sparebanken Nord-Norge og Investinor AS er de største aksjonærene i Målselv Utvikling AS.

- Jeg ønsker ikke å kommentere hvor stor gjelda er, men den er betydelig. Nå er det bostyret som overtar, så vi må ta det derfra. Jeg beklager at innntektsnivået ikke var i samvsvar med kostnadsnivået. Det var ikke inntjeningspotensiale nok sier avtroppende administrerende direktør Trond Øveraas til Folkebladet.

Stenger heisene

I en pressemelding fra selskapet kommer det fram at de ansatte ble informert om oppbudsbegjæringen fredag og at Senja tingrett har oppnevnt advokat Bjørn August Krane som bostyrer.

Til NRK sier Krane at gjelden på nåværende tidspunkt er 101 millioner kroner.

Det opplyses også at skiheisene tilknyttet Målselv Fjellandsby vil bli stengt for sesongen med umiddelbar virkning.

Det kommer også fream av pressemeldingen at Målselv Utvikling ikke har store nok inntekter til å kunne dekke inn sine fremtidige økonomiske forpliktelser.

Berget i høst

I september i fjor kom det fram at selskapet skylder Målselv kommune ti millioner kroner for infrastrukturbyggingen i fjellandsbyen.

Målselv Utvikling AS ble berget i november i fjor ved at generalforsamlingen slettet gjeld og tilførte ny kapital på totalt 40 millioner kroner.

(Folkebladet.no)