- Forslaget er et totalt nederlag for SPs stortingsrepresentant i Troms som har lovet at denne regjeringen skulle få på plass en ny lov som skulle gi alle kommuner adgang til å opprette scooterløyper.

Folkebladet-TV: Demonstrerte mot egen regjering

Høyres Elisabeth Aspaker sier i en pressemelding at regjeringens forslag til ny lov om motorferdsel i utmark oser av dobbeltmoral.

Aspaker begrunner ordvalget med at det er fullt lovlig å kjøre snøscooter, men også forbudt å kjøre i størstedelen av landet.

- Det åpnes for adgang til rekreasjons- og næringskjøring med hovedfokus på å sluse scooterkjøringen over til våre naboland, bare grensekommuner som får adgang til å etablere nye løyper. Vinterreiselivet skal videreutvikles i nord med nye produkter i vintersesongen, men snøscootersafari vil kun bli en mulighet i grensekommunene mot Sverige og Finland, sier Aspaker.

Hun sier videre at lovendringen betyr at mer enn halvparten av kommunene i Troms fortsatt vil ha et absolutt forbud mot snøscooterkjøring i nærings- og rekreasjonsøyemed.

- Verken på Hinnøya, Norges største øy, eller på Senja, Norges nest største øy, eller på de store øyene vest for Tromsø, vil det være mulig å utvikle nye vinterprodukter med det fremlagt lovforslaget fra den rødgrønne regjeringen.

Irene Lange Nordahl har varslet at hun kommer til å stemme i mot regjeringens forslag.

(Folkebladet.no)