Generalforsamlinga i AS Tirb vedtok mandag å legge datterselskapet Cominor AS ut for salg. Cominor-direktør Hege Pedersen tar avgjørelsen med fatning, men synes likevel det er trist at en epoke med mye historie er over.

– Men dette er nok noe som har presset seg frem over tid, spesielt etter at det nye anbudsregimet ble innført i Norge. Det har ligget i kortene at det med dette blir noen få, men store selskap igjen, sier Pedersen.

Hardt for de små

Cominor-direktøren viser til hvor krevende det er med tanke på både ressurser og kompetanse bare i forhold til å regne på et anbud.

– For å kunne delta i et anbud må man dessuten ha muskler nok til å kunne starte opp, og ikke minste drifte når ting kommer på plass. Man skal gjøre de riktige valgene igjennom hele prosessen, understreker Pedersen.

Hun viser også til at selskapene i dag i motsetning til tidligere ikke har samme kontroll over vognparkens levetid.

– Dermed risikerer man å sitte med mange vogner når man taper et anbud. Jo større selskap, jo større fleksibilitet og desto mindre ille er det å tape i anbudskamper. Et større selskap har flere muligheter internt i egen organisasjon, forklarer Pedersen.