Jerv. Snorre Larsen felte to jervetisper med knapt to timers mellomrom i helgen. Foto: Privat

Den første tispa falt lørdag kveld rundt klokken 22.30, mens den andre, trolig en årsunge av tispa som først ble felt, ble skutt like over midnatt. Den første ble skutt på en åte, mens den andre ble skutt like ved.

Begge ble felt ved en av de syv registrerte åtene som Midt-Troms rovviltlag har utplassert i Midt-Troms (Målselv, Bardu, Balsfjord). Larsen, som er leder av rovviltlaget, ønsker ikke å si nøyaktig hvor han felte de to jervene, men begge falt i indre deler av Målselvdalen.

– Vi var tre jegere ute ved tre av de syv registrerte åteplassene vi har. Vi har registrert at aktiviteten av jerv har tatt seg opp i det samme området i det siste. Jeg snek meg avgårde på lys dag på lørdag, sier Larsen, som altså noen timer senere fikk lønn for ventingen.

Tvilte på to

At Larsen felte to jerv samme sted overrasket han.

– Ja, det hadde jeg ikke regnet med, fordi jeg avga både lukt og støy etter at jeg skjøt den første, og det er negativt. Men utrolig nok registrerte jeg en ny bevegelse i skogen rundt tre kvarter etter at jeg skjøt den første. Denne var nok vàr på at det hadde skjedd noe, men 15-20 minutter etter at jeg registrerte den første gangen fikk jeg åpning nok til at det var forsvarlig å skyte, sier Larsen, som bare brukte ett skudd på hver av jervene.

60 jerv i Troms

I år er det fellingstillatelse på hele 60 jerv i Troms, og det er rekord. Så langt er det bare felt fire jerv, to av dem av Snorre Larsen.

(Folkebladet.no)